Logo

Æblefisk

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Æblefisk


Kog en krydret æblemos og brug som fyld i disse lækre kager, der bages med færdigkøbt butterdej.

Arbejdstid: 30 min. Koge/bagetid: 30 min. 8-10 stk.

 

#

250 g butterdej

 

Æblemos:

500 g madæbler

50-75 g sukker, afhængig af æblesort

ca. ½ dl vand

ca. ½ tsk stødt kanel

ca. ½ tsk stødt kardemomme

1 æg

2-3 spsk perlesukker

*

 

Æblemos: Skræl æblerne, udkern dem og skær dem i mindre stykker.

 

Varm sukker i en tykbundet gryde og tilsæt æblestykkerne og lidt vand.

Kog æblerne under låg i 5-10 min, til de er helt møre.

Mos dem med et piskeris eller en stavblender.

Smag til med sukker og krydderier, mens mosen er varm. Afkøl.

 

Skær den udrullede butterdej i aflange stykker på ca 8x12 cm og læg dem på en bageplade med bagepapir.

Læg en stor skefuld æblemos på midten og tryk enderne af dejen sammen, så æblemosen er synlig.

Pensl dejen med sammenpisket æg og drys med perlesukker.

Sæt bagepladen i ovnen ved 200 °C og bag i ca. 20 min, til æblefiskene er gennembagte og sprøde i bunden.

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.873 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Rød Gråsten Gråsten er sprøde og saftige æbler med en syrlig-sød og meget fin aroma. Gråsten...
• Mandel-æble muffinsLette og luftige æblemuffins med crunchy mandler, perfekte med lidt cremefraiche til...
• DiscoveryDiscovery er et tidligt æble med et fast, sødt og let aromatisk frugtkød. Æblerne er...
• Æbler med flødecreme - Marie'sEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os