Kog en krydret æblemos og brug som fyld i disse lækre kager, der bages med
færdigkøbt butterdej.
Arbejdstid: 30 min. Koge/bagetid: 30 min. 8-10 stk.
#
250 g butterdej
Æblemos:
500 g madæbler
50-75 g sukker, afhængig af æblesort
ca. ½ dl vand
ca. ½ tsk stødt kanel
ca. ½ tsk stødt kardemomme
1 æg
2-3 spsk perlesukker
*
Æblemos: Skræl æblerne, udkern dem og skær dem i mindre
stykker.
Varm sukker i en tykbundet gryde og tilsæt æblestykkerne og
lidt vand.
Kog æblerne under låg i 5-10 min, til de er helt møre.
Mos dem med et piskeris eller en stavblender.
Smag til med sukker og krydderier, mens mosen er varm.
Afkøl.
Skær den udrullede butterdej i aflange stykker på ca 8x12 cm
og læg dem på en bageplade med bagepapir.
Læg en stor skefuld æblemos på midten og tryk enderne af
dejen sammen, så æblemosen er synlig.
Pensl dejen med sammenpisket æg og drys med perlesukker.
Sæt bagepladen i ovnen ved 200 °C og bag i ca. 20 min, til
æblefiskene er gennembagte og sprøde i bunden.