Bag
en dejlig saftig æblekage - opskriften er pærenem!
1
kage til 10-12 personer. Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 1 time og 15 min. Fryseegnet
#
3
store æg
275
g sukker
1 spsk
vaniljesukker
2
dl cremefraiche eller ymer
300
g hvedemel
2 tsk
bagepulver
lidt
smør til formen
400
g æbler
Tilbehør:
evt. flødeskum eller cremefraiche
*
Pisk
æggene luftige med sukker.
Rør
vaniljesukker og cremefraiche i æggemassen.
Sigt
mel og bagepulver sammen, og rør det i dejen.
Hæld
dejen i en smurt springform (24 cm i diameter).
Skræl
og udkern æblerne, og skær dem i terninger eller både.
Drys
dem i formen, og tryk dem lidt ned i dejen.
Bag
kagen ved 150 °C i ca. 1 time og 15 min.
Lad
den køle lidt, og server evt. med flødeskum eller cremefraiche.