En sprød bund fyldt med syrlige æbler og en cremet, sød
vaniljekvark. En let og luftig nydelse.
• Cremefraiche kan erstattes med yoghurt, for at få en
magrere kage. Forfriskende.
Forberedelse 40 min. Tilberedning 35 min. + afkøling. 12
stk.
# Råvarer til Æblekage med kvark
3½ dl hvedemel
1 nip salt
½ tsk bagepulver
1 æggeblomme
2 spsk sukker
100 g koldt smør eller margarine
+ fedtstof til formen
FYLD:
4 spsk rosiner
2 spsk rom
4 syrlige æbler
2 spsk friskpresset citronsaft
1 tsk kanel
2 æg
2 spsk sukker
350 g kvark
3 spsk vaniljesukker
1 dl cremefraiche
flormelis til garneringen
*
Fremgangsmåde:
1 Bland mel, salt og bagepulver, tilsæt æggeblomme og
sukker.
Skær fedtstoffet i tern og findel det i melblandingen.
Tilsæt 1 spsk vand.
Ælt det hurtigt sammen til en smidig dej.
Pak dejen i plastfolie og lad den hvile på køl 1 time.
2 Overhæld rosinerne med rom.
Skræl, halver og udkern æblerne.
Skær smalle snit i de buede sider af æblerne.
Bland citronsaften med kanel og dryp over æblerne.
3 Sæt ovnen på 200 °C.
Del æggene i blommer og hvider.
Pisk hviderne til fast skum.
Bland æggeblommer, sukker, kvark, vaniljesukker og
cremefraiche godt.
Vend hviderne i blandingen.
4 Smør formen og tryk dejen ud i formen.
Bag i ovnen 10 min.
5 Hæld cremen i formen.
Læg æbler og rosiner i.
Bag i ovnen ca. 25 min.
Sigt flormelis over.
Tips & råd
Dæk mørdejsbunden med smørrebrødspapir.
Læg tørrede bønner eller linser på helt op til kanten.
Så synker tærtebunden ikke ned ved bagningen.
Erstat æblerne med abrikoser. Afslut med at blande og
opvarme 3 spsk abrikosmarmelade og 3 spsk abrikoslikør. Glaser kagen med
blandingen.
PR. STK.: Energi: Kcal 232 = kJ 974
Kulhydrat 24 g Protein 7 g Fedt 12 g (46%) Fibre 1 g