Opskrift på en dejlig æblekage: Efteråret er tid for æbler –
og æblekage! Her får du opskriften på en dejlig bagt æblekage med kanel og
æblestykker i. Dejlig bagt æblekage med æblestykker. Kagen er til ca. 8-10
personer.
# Ingredienser
250 g. blødt smør
250 g rørsukker
4 æg
250 g mel
1 tsk bagepulver
4 tsk vaniljesukker
7-8 æbler
3 tsk kanel opblandet med 5 spsk rørsukker
*
Sådan laver du dejlig æblekage:
Tænd ovnen på 180 °C (alm. varme, ikke varmluft)
Skæl æblerne, skær dem i kvarte, fjern kernehuset
Skær hvert æblestykke op i yderligere 4-5 stykker
Pisk smør og sukker grundigt.
Tilsæt de 4 æg et ad gangen og pisk grundigt mellem hvert
æg.
I en skål for sig blander du mel, bagepulver og
vaniljesukker
Vend forsigtigt mel-blandingen ned i skålen med
ægge-blandingen.
Smør en springform grundigt
Læg halvdelen af æblestykkerne i bunden af springformen.
Drys med halvdelen af kanelsukkeret
Hæld dejen over æblestykkerne i springformen
Fordel de resterende æblestykker ovenpå dejen.
Afslut ved at drysse resten af kanelsukkeret ovenpå dejen.
Bag kagen i 1 time og 15 minutter
Du kan nyde æblekagen med en klat flødeskum eller lidt cremefraiche.