Logo

Æbleskiver med æble i

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Æbleskiver med æble i

 

Æbleskiver med æbler indeni er en dansk specialitet, der går tilbage til 1700-tallet. De runde godbidder har altid været festmad og hører ikke kun juletiden til.

ca. 25 stk. Arbejdstid: ca. 45 min. Bagetid: ca. 30 min. Fryseegnede.

 

Dej:

2 æbler

250 g hvedemel

½ tsk natron

2 spsk sukker

½ tsk stødt kardemomme

3 æg

½ liter kærnemælk

50 g smør til stegning

Tilbehør: flormelis tyttebærsyltetøj

*

 

Skræl og udkern æblerne, og skær dem i små terninger.

Bland mel, natron, sukker og kardemomme.

Pisk æggene sammen i en skål, og tilsæt kærnemælk.

Rør det i melblandingen lidt efter lidt, til der ikke er klumper.

Varm æbleskivepanden op, og kom en lille smørklat i hvert hul.

Fyld ¾ op med dej og læg et stykke æble i hver æbleskive.

Bag æbleskiverne ved middel varme, og vend dem med et træspid eller en gaffel, så de bliver brune på alle sider.

Bag i ca. 7 min. i alt.

Hold færdigbagte æbleskiver varme i ovnen ved 100 °C.

Drys med flormelis, og server med syltetøj.

 

Æbleskiver med æble i


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 204 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Omvendt æblekageAlletiders danske og nemme kage, der kan bages hele året: Omvendt æblekage
• ÆblefiskKog en krydret æblemos og brug som fyld i disse lækre kager, der bages med færdigkøbt...
• DiscoveryDiscovery er et tidligt æble med et fast, sødt og let aromatisk frugtkød. Æblerne er...
• Æbler i hybensauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os