Logo

Baba med rom og frisk frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Baba med rom og frisk frugt

 

Baba au ruhm. En dejlig kage med korender, rosiner og rom, som er inspireret af det franske køkken. Perfekt kage at servere for gæsterne.

8-10 personer. Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 1½ time. Bagetid: ca. 45 min. Hviletid: mindst 6 timer.

#

Dej:

25 g gær

1 dl mælk

2 æg

50 g sukker

225 g hvedemel

50 g blødt smør

2 spsk korender

1 spsk sultana rosiner

 

Romlage:

2 dl vand

300 g mørkt rørsukker (eller 150 g sukker + 150 g farin)

3 dl brun rom

 

Tilbehør: frisk frugt (fx ananas, vindruer og banan)

*

Smuldr gæren ud i lunken mælk.

Tilsæt sammenpiskede æg, korender, rosiner og sukker, og rør gradvist melet i, til dejen er ensartet og lind.

Lad den hæve i 1 time.

Rør smørklatter i dejen, og hæld den i en smurt randform (¾ liter).

Lad den efterhæve i 30 min.

Bag kagen ved 175 °C i ca. 45 min.

Kog vand og sukker, til det er opløst.

Lad det køle af, og bland med rom.

Prik baba'en i formen med en kød nål eller en strikkepind, og dryp romlagen over.

Lad kagen trække i mindst 6 timer - og gerne til næste dag.

Vend baba'en ud på et fad, og anret med frisk frugt skåret i små stykker.



Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.850 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her