Logo

Boller med hindbærskum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Boller med hindbærskum

 

Boller af flækkede vandbakkelser fyldt med lækkert og luftigt hindbærskum, fx til Fastelavn.

 

# Ingredienser til 12 stk:

Hindbærskum:

3 blade husblas

200 g frosne hindbær

2 spsk vand

2 spsk sukker

½ tsk vaniljesukker

5 dl piskefløde

 

Vandbakkelser:

2 dl vand

100 g smør

100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)

1 tsk sukker

3 sammenpiskede æg

 

Glasur:

50 g flormelis (ca. 1 dl)

2 tsk vand

Pynt: frysetørrede hindbær

*

Sådan gør du

Hindbærskum:

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 min.

Bring hindbær, vand, sukker og vaniljesukker i kog i en lille tykbundet gryde.

Kog det under omrøring i ca. 5 min.

Træk husblassen op ad vandet med det vand der hænger ved.

Smelt det i hindbærblandingen.

Hæld blandingen i en skål og lad den køle af i køleskabet i ca. 1 time.

Pisk fløden til let skum og vend den kolde hindbærblanding i.

Stil hindbærskummet tildækket i køleskabet indtil brug - gerne i en sprøjtepose.

 

Vandbakkelser:

Bring vand og smør i kog i en gryde.

Kom sukker og mel i på en gang og rør dejen godt sammen med en grydeske.

Varm dejen godt igennem, til den slipper gryde og ske.

Kom dejen i en røreskål og afkøl den lidt.

Tilsæt de sammenpiskede æg lidt efter lidt under omrøring.

Tilsæt evt. resten af æggeblandingen - dejen skal kunne formes til små toppe.

Sæt med 2 spiseskeer eller med sprøjtepose 12 små toppe (ca. 6 cm i diameter) på en plade med bagepapir.

Bag vandbakkelserne midt i ovnen, til de er hævede og gyldne, ca. 25 min. ved 200 °C traditionel ovn.

Luk ikke ovndøren op de første 10 min. af bagetiden, da vandbakkelserne let falder sammen.

Tag en vandbakkelse ud efter endt bagetid og kontroller at den ikke falder sammen.

Lad vandbakkelserne køle af på en bagerist i ca. ½ time.

 

Glasur:

Bland flormelis og vand til en blank glasur.

Flæk vandbakkelserne og fyld dem med hindbærskum - gem lidt til pynt.

Pynt med glasur, hindbærskum og frysetørrede hindbær.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 255 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Gougères - salte vandbakkelserVandbakkelser kan også bruges i det salte køkken. De små profiteroles er bagt med ost og...
• ProfiterolesSmå sprøde vandbakkelser fyldt med flødeskum eller is, og dryppet med chokoladesauce er et...
• Ostevandbakkelser med champignonDu får taget på at lave vandbakkelser, når du har prøvet det et par gange. Dejen må ikke...
• Vanille CremeisEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os