Logo

Cheesecake med hyldeblomster

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Cheesecake med hyldeblomster

 

Det er i juni, at hylden blomstrer. Gå ud og pluk en stor buket og server frisklavet hyldeblomstsaft og en cremet cheesecake for familien.

Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 50 min. Ikke fryse-egnet. (1 kage til ca. 10 personer)

 

Bund:

250 g kiks (eller ingefær- eller kanelkager)

3 spsk farin

75 g smeltet smør

 

Creme:

8-10 hyldeblomstskærme (ca. ¼ l friske hyldeblomster eller 1 dl tørrede)

1 usprøjtet citron

150 g sukker

450 g hytteost

200 g flødeost

3 æg

 

Pynt:

jordbær, hyldeblomster, citronmelisse

*

 

Tænd ovnen på 175 °C.

Bland knuste kiks med farin og smeltet smør.

Pres det ud i bunden og op af kanterne af en tærteform og stil den koldt.

 

Skyl hyldeblomsterne og riv dem af stilkene med en gaffel.

Riv citronskallen fint.

Blend hyldeblomster og citronskal sammen med sukker og tilsæt hytteost og flødeost.

Kør det glat og tilsæt æg og 2-3 spsk citronsaft.

 

Hæld cremen i kiksebunden og bag kagen midt i ovnen ca. 50 min. til cremen akkurat har sat sig.

Stil formen på en rist til afkøling.

Skær kagen løs med en kniv kanten rundt og tag den ud af formen.

Pynt med jordbær, hyldeblomster og lidt citronmelisse.

 

Hyldeblomstsaft

Skyl 20 store hyldeblomstskærme grundigt i flere hold koldt vand og dup dem tørre i køkkenrulle.

Læg hyldeblomster og tynde skiver af 2 usprøjtede citroner i lag i en syltekrukke eller skål.

Kog en lage af 250 g rørsukker, 250 g alm. sukker og 1 l vand og tilsæt 2 tsk citronsyre.

Hæld lagen over blomster og citronskiver og stil det koldt 2-3 dage.

 

Si saften, tilsæt evt. konserveringsmiddel og hæld den på skoldede flasker evt. skyllet med konserveringsmiddel.

Nyd hyldeblomstsaften fortyndet med koldt vand eller hvidvin (1:3) eller brug den som den er i desserter og dressinger.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 251 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hyldemors drikHylden blomstrer i juni og juli i Danmark - og derfor er blomstrende hyld alt hvad der er...
• Kage med stikkelsbær og hyldeblomsterHyldeblomstsæsonen er alt for kort, så nyd de smukke og velsmagende blomster, mens de er...
• Jordbær i hyldeblomstgeléDet gælder om at nyde hyldeblomsterne i deres korte sæson, der som regel kun varer et par...
• Kirsebær parfaitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os