Desserten er en
lækker chokoladekage toppet med jordbærflødeskum og sprøde marengs.
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 30 min. Kagen er Fryseegnet uden pynt. ca. 10 stykker
#
Chokoladekage:
150 g mørk chokolade
100 g smør
4 æg
175 g sukker
50 g hvedemel
½ dl mælk
Tilbehør:
½ liter piskefløde
250 g friske jordbær
ca. 20 marengskys
*
1. Knæk chokoladen i
mindre stykker og smelt dem sammen med smørret i en skål over vandbad.
2. Smør en
springform (22 cm i diameter) med lidt blødt smør.
3. Pisk æg og sukker
til tykt skum med en håndmikser.
Vend den smeltede
chokoladeblanding i.
Sigt melet og vend
det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber skiftevis med mælken.
Hæld dejen i formen
og bag kagen i 25-30 min. ved 175 °C, til den er færdigbagt tjek med en
trætandstikker.
4. Pisk fløden til
blødt skum.
Mos jordbærrene med
en gaffel og vend dem i flødeskummet.
Læg jordbærcremen på
toppen af den afkølede kage og pynt med marengskys.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin