De fine små kager er parfumeret med te og toppet med en
smørcreme rørt med citron.
Arbejdstid: 30 min. Koge/trække/bagetid: 45 min. Fryseegnet
uden glasur. 12 kager
#
1½ dl mælk
3 spsk jasminte
100 g blødt smør
150 g sukker
2 æg str. L
1 økologisk citron
200 g hvedemel
2 tsk bagepulver
¼ tsk salt
Citronglasur:
100 g blødt smør
250 g sigtet flormelis
2 spsk citronsaft
evt. lidt gul farve
Pynt:
citronskal eller kandiserede eller friske, spiselige
blomster
*
Varm mælken op til akkurat under kogepunktet (ca. 90 °C).
Tag gryden af varmen og rør tebladene i.
Læg låg på og lad te-mælken trække 20 min.
Si den over i en skål og lad den afkøle.
Rør smør og sukker cremet og rør æggene i et ad gangen.
Sigt mel og bagepulver sammen og tilsæt salt.
Rør det i dejen skiftevis med te-mælken.
Fyld dejen i 12 muffinsforme foret med papirforme - de skal
være ca. ¾ fyldt.
Bag kagerne midt i ovnen i 20-25 min. ved 180 °C.
Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og stil dem
til afkøling på en rist.
Pisk smør og 100 g flormelis med en håndmikser i 3-5 min. til
det er lyst og luftigt.
Pisk resten af flormelissen i og tilsæt citronsaft og evt.
farve.
Pynt kagerne med glasuren og evt. lidt kandiserede violer,
fintrevet citronskal eller blomster.
TIPS: Kagerne kan opbevares i en boks ved stuetemperatur et
par dage. Hvis de skal gemmes længere, bør kagerne pakkes ind og fryses UDEN glasur.
Kagerne bliver tørre ved opbevaring i køleskab.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin