Lad ungerne være med til at bage disse sjove edderkoppe-cupcakes
og kager med spindelvæv. Dejen er rørt med græskarpuré, så der bruges ikke ret
meget smør i kagerne.
Arbejdstid: 1 time. Bagetid: ½ time. Giver 12-14 kager
Græskarpuré:
1 hokkaidogræskar
75 g smør
1-2 tsk citronsaft
Cupcakes:
3 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk stødt kanel
½ tsk stødt ingefær
¼ tsk stødt allehånde
¼ tsk stødt muskat
½ tsk groft salt
3 æg
1 dl sukker
1 dl farin
evt. 100 g mørk chokolade
Pynt:
100 g mørk chokolade
50 g hvid chokolade
lakridssnører og slik
*
SKÆR græskarret i både, og skrab kernerne ud.
Læg dem på en bageplade med bagepapir. og sæt dem i ovnen
ved 150 °C i ca. 1 time, til frugtkødet er helt mørt.
SKRAB græskarkødet fra skallerne, og mos det med en
stavblender eller i en foodprocessor.
Tilsæt smør, og smag til med citronsaft.
SIGT melet sammen med bagepulver og krydderier, og tilsæt
salt.
PISK æggene sammen med sukker og farin, og pisk
græskarpureen i.
Tilsæt melblandingen og evt. hakket chokolade.
FORDEL dejen i 12-14 smurte eller papirforede forme (de skal
fyldes helt op), og bag kagerne ved 200 °C i ca. 25 min.
TJEK med et træspid, om dejen er gennembagt, og lad kagerne
stå i formene i 5 min., før de tages ud på en rist.
SMELT den mørk chokolade, og fordel den på de afkølede cupcakes.
Lad det stivne.
SMELT den hvide chokolade, og fyld den i et lille kræmmerhus
af bagepapir eller madpapir.
Sæt en prik i midten af hver cupcake og derefter 2-3 cirkler
(eller en spiral).
Træk med en tandstikker eller lignende fra midten og ud, så
der opstår et spindelvævsmønster og lad det stivne.
TIP: Du kan også skære lakridssnører i 10 cm lange stykker
og stikke dem i kagerne, når chokoladen er stivnet ("bor for" med en
tandstikker).
Pynt med slikøjne.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin