Server som dessertkage til de store fester, men husk og lave
meget for det bliver spist.
# Ingredienser:
250 g smør/margarine
200 g sukker
4 æggeblommer
2 dl mælk
150 g hvedemel
3 tsk bagepulver
Marengs
4 æggehvider
300 g sukker
2 tsk vaniljesukker
100 g fint hakket hasselnødder
Topping:
3 dl piskefløde
3 dl cremefraiche
frisk frugt...
*
Fremgangsmåde:
Smelt smør og lad det køle helt af.
Tilsæt sukker, æggeblommer, mælk og hvedemel blandet med
bagepulver.
Massen hældes i en stor bradepande (den fra ovnen passer).
Herefter piskes 4 æggehvider stive og blandes med sukker og
et par tsk vanilje sukker, samt de fint hakkede hasselnødder.
Marengsen hældes over dejen og det hele bager i ovnen ved
200 °C i ca. 35-40 min eller til den slipper formen.
3 dl piskefløde piskes til skum og blandes med 3 dl cremefraiche.
Når kagen er afkølet laves topping og smøres på og kagen
pyntes med frisk frugt.
Server som dessertkage til de store fester, men husk og lave
meget for det bliver spist.