Er der noget mere lækkert end en luftig og lækker
vandbakkelse? Her bages den som en krans og fyldes med fløde og frisk frugt. En
festkage • Honning bidrager med fedtfri sødme • Et stykke indeholder kun 180
kcal.
Forberedelse 20 min. + hvile. Tilberedning 45 min. 8
portioner
# Råvarer til Festkrans fyldt:
3 dl mælk
2 spsk smør eller margarine
¼ tsk salt
2½ dl hvedemel med højt protein indhold
2 æg
2 æggehvider
5 dl piskefløde
400 g blandede friske bær
GLASERING:
2 spsk honning
2 spsk mandelflager
*
Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 200 °C.
Beklæd en plade med bagepapir.
2 Bring mælk, fedtstof og salt i kog, i en gryde ved jævn
varme.
Rør melet i og rør til dejen danner en klump og slipper
grydens sider, ca. 2 min.
Tag gryden fra varmen og pisk æg og æggehvider i, et ad
gangen, til alt er godt blandet.
Sprøjt dejen ud på pladen i en cirkel som er 25 cm i
diameter.
3 Stil pladen i ovnen og bag i 45 min.
Sluk for ovnen og lad kagen svale i ovnen med halvt åben
luge.
4 Del kagen midt igennem vandret.
Fjern blød dej fra indersiden af kagen.
Pisk fløden til skum og fyld kagens bund med det.
Læg overdelen på.
5 Bland honning og mandler i en lille gryde.
Varm derpå ved jævn varme til honningen smelter, ca. 5 min.
Dryp glasuren over kagen og fyld kagens midte med friske
bær. Server straks.
Tips & råd
Anvend en sprøjtepose med stjerneformet tylle til at sprøjte
dejen ud på pladen.
Brug et jævnt tryk og hold fast i posen så formen bliver
jævn.
Tag blød dej ud fra indersiden af kransens bund så der
bliver plads til fyldet.
Det holder også kalorietallet nede.
PR. PORTION: Energi: Kcal 361 = kJ 1516
Kulhydrat 26 g Protein 8 g Fedt 25 g (62%) Fibre 3 g