Der er fisk på menuen i denne weekend. Bag friske
fiskefileter i ovnen med oliventapenade. Det er pærenemt og smager skønt.
Tilbehøret er en rissalat med pandestegte grønsager du kan også vende dem med olie
og bage dem i ovnen ved 220 °C inden du bager fisken.
Vi slutter af med en frisk dessert af hjemmebagte kager
serveret med en færdigkøbt citroncreme og lidt flødeskum.
Ovnbagt fisk med
tapanade og rissalat med stegte grønsager
Arbejdstid: 30 min. Bage/koge/stegetid: ca. 1 time. 4
personer
#
600 g filet af rødspætte, lyssej eller torsk
1 lille glas oliventapenade (se tips)
Rissalat med stegte grønsager:
4 dl røde eller brune ris
2 tsk salt
1 stor rød peberfrugt
4 små løg eller 8 forårsløg
1 håndfuld bredbladet persille
lidt olie
Dressing:
2-3 fed hvidløg
2 spsk olie
2 spsk hvidvinseddike
salt og friskkværnet peber
Tilbehør: sprøde grønne salatblade og evt. brød
*
Rissalat: Kog
risene i ca. 30 min. i letsaltet vand.
Lad dem hvile under låg i 30 min.
Hæld overskydende vand fra og afkøl risene.
Rens peberfrugten og skær den i mindre stykker.
Pil løgene og skær dem i halve forårsløg skal bare renses.
Skyl og hak persillen.
Pensl grønsagerne med olie og steg dem på en varm grillpande
eller alm. pande, til de er tilpas møre.
Pil hvidløgsfeddene og knus dem.
Rør dressingen sammen.
Vend ris, grønsager, persille og dressing sammen og smag til
med salt og peber.
Fisk: Del fisken
i 4 lige store portioner og fold tynde stykker dobbelt, så alle stykker er
nogenlunde lige tykke.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og smør et tyndt lag
tapen ad e på hver portion.
Bag fisken 8-10 min. ved 200 °C, til den er akkurat gennemvarm.
Server med grøn salat, rissalat og evt. brød.
Tips: Tapenade er en puré tilberedt af oliven og kan
indeholde hvidløg og/eller ansjoser. Der findes både sort og grøn tapenade. Du
finder den ved siden af pesto og lignende i supermarkedet.
Citrontærter
Arbejdstid: 30 min. Hviletid: 1 time Bagetid: ca. 15 min.
8-10 stk.
#
Mørdej:
175 g hvedemel
125 g smør
1 spsk sukker
1 lille æg
Fyld:
100 g lemoncurd (se Tips)
1 dl piskefløde
citronmelisse
*
Smuldr mel, smør og sukker sammen, evt. i en foodprocessor.
Saml med æg og læg dejen i køleskab i 1 time.
Rul dejen ud og udstik 8-10 runde kager.
Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem svagt lysebrune
ved 175 °C i ca. 15 min.
Afkøl på en bagerist.
Fordel lemoncurd på kagerne lige før servering.
Pynt med flødeskum og citronmelisse.
TIPS: Lemoncurd er en engelsk citroncreme, der købes på
glas. Du finder den i supermarkedets afdeling for marmelade og lignende.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin