Logo

Gulerods-muffins med nødder og rosiner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gulerods-muffins med nødder og rosiner

 

Bag blot en stor portion af disse dejlige, saftige muffins de er gode at fryse. Bag evt. nogle med græskarkerner, nogle med kokosflager og nogle uden pynt. De sidste kan pyntes med flødeostecreme og lidt strimlet gulerod på toppen.

Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 30 min. Fryseegnet. 12 stk.

 

#

200 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 tsk stødt kanel

1 tsk stødt muskat

½ tsk stødt ingefær

½ tsk salt

2 æg

100 g sukker

100 g farin

125 g smeltet smør

3-4 revne gulerødder (ca. 225 g)

125 g nødder (hakkede)

125 g rosiner eller soltørrede bær

Pynt: græskarkerner, kokosmel, kokosflager, hakkede nødder, glasur

*

 

Tænd ovnen på 200 °C.

Sigt alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål.

Pisk æggene sammen med sukker, farin og smeltet smør og hæld det i melet.

Rør dejen sammen og tilsæt gulerødder, nødder og rosiner.

Fordel dejen i 12 forede eller smurte muffinsforme silikoneforme skal ikke smøres.

Drys evt. med pynt og sæt kagerne midt i ovnen.

Skru ned til 180 °C og bag dem ca. 30 min.

Tjek med en trætandstikker, om kagerne er gennembagte og stil dem til afkøling på en rist.

 

Tips: De flotte gulerodsstrimler, kan du lave med en kartoffelskræller.

Hvis kagerne skal spises med det samme, kan de pyntes med fløde ostecreme:

Pisk 100 g flødeost sammen med 25 g blødt smør, 1 tsk vaniljesukker og ca. 150 g sigtet flormelis. Sæt toppingen i køleskabet½ times tid inden brug.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.403 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her