Logo

Honninghjerter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Honninghjerter


Julen er hjerternes fest, så prøv at bage dine egne julehjerter, og pynt dem med glasur og glansbilleder. Pak dem ind i cellofan, og du har en smuk og personlig værtindegave.

Først skal dejen modne mørkt og køligt i mindst 14 dage (jo længere tid, jo bedre) for smagens skyld. De færdigbagte kager skal igen hvile og trække fugt, før de har den helt rigtige konsistens. Hjælp dem evt. lidt på vej ved at lægge et overskåret æble eller en halv kartoffel ned i kagedåsen.

ca. 20 stk. Arbejdstid: 1½ time. Bagetid: 14 min.

 

#

450 g honning

400 g rugmel (evt. halvdelen hvedemel)

2 tsk potaske

3 æggeblommer (½ dl)

2 tsk hjortetaksalt

1 spsk stødt kanel

1 tsk stødt ingefær

1 tsk stødt allehånde

½ tsk stødt nelliker

½ tsk stødt muskat

½ tsk stødt kardemomme

evt. lidt vand

 

Pynt:

200 g mørk chokolade eller glasur af 1 æggehvide og 150 g flormelis

evt. smuttede mandler

*

 

ÆLT honning og mel sammen til en fast dej.

Den skal være meget fast, men må ikke smuldre.

Er den for tør, må du tilsætte lidt mere honning.

Varm evt. honningen op til 35 °C, så er det lettere.

 

PAK dejen i en frysepose, og sæt den mørkt og køligt i min. 14 dage og gerne op til 3 måneder.

 

SÆT dejen på køkkenbordet, og lad den få stuetemperatur.

 

RØR potaske ud i en smule vand, og ælt det i dejen.

 

RØR æggeblommerne hjortetaksalt, og ælt det I sammen med krydderierne.

 

RUL dejen ud på et let meldrysset bord den skal være ca. ½ cm tyk.

Stik dejen ud til hjerter, og udstik evt. et hul i hjerterne, hvis der skal bånd i.

Læg kagerne på bageplader med bagepapir.

 

BAG hjerterne i ca. 14 min. ved 170 °C eller 150 °C varmluft.

Lad dem køle af på en rist og derefter hvile i en kagedåse i uges tid.

 

PYNT med smeltet chokolade eller glasur og evt. smuttede mandler eller glansbilleder.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.329 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• akaciehonningbihonning, overvejende af nektar fra blomsterne af den, oprindelig australske, akacie...
• akaciehonningbihonning, overvejende af nektar fra blomsterne af den, oprindelig australske, akacie...
• akaciehonningbihonning, overvejende af nektar fra blomsterne af den, oprindelig australske, akacie...
• AbrikosrisAbrikosris er spændende måde at give sine ris et mere eksotisk islæt.
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os