Logo

Kage med stikkelsbær og hyldeblomster

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kage med stikkelsbær og hyldeblomster

 

Hyldeblomstsæsonen er alt for kort, så nyd de smukke og velsmagende blomster, mens de er her! Pluk dem sent om aftenen, når de dufter allermest - eller tidligt om morgenen.

1 kage til ca. 10 personer. Arbejdstid: 35 min. Koge/bagetid: 45 min.

 

#

Kagebunde:

50 g smør

4 æg str. L

125 g sukker

125 g hvedemel

1 tsk bagepulver

 

Fyld:

500 g stikkelsbær

½ dl vand

10 hyldeblomstskærme

75g sukker

 

Creme:

1 stang vanilje

3 spsk flormelis

¼ liter piskefløde

¼ liter cremefraiche 38%

 

Pynt:

flormelis

hyldeblomster evt. blandet med hjulkrone eller andre spiselige blomster

*

 

Smelt smørret, og lad det køle af.

Pisk æg og sukker til en tyk og luftig creme - ca. 8 min. med en håndmikser.

Sigt mel og bagepulver sammen, og vend det i cremen.

Vend smørret i, og fyld dejen i en smurt springform (22 cm).

 

BAG kagen på nederste rille i ovnen ved 175 °C i 35-45 min.

 

Tjek med et træspid om kagen er gennembagt.

Stil formen på en rist i 10 min.

Tag derefter kagen ud af formen, og lad den afkøle fuldstændigt.

Rens stikkelsbærrene, og læg dem i en gryde med vand.

Giv det et opkog, og lad bærrene slippe væden.

 

Nuller hyldeblomsterne af stilkene, og vend dem i stikkelsbærrene.

Lad det simre til bærrene er møre - ca. 6 min.

Tilsæt sukker, kog det gennem, og hæld det i en skål til afkøling.

 

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.

Mos dem sammen med flormelis.

Pisk fløde, cremefraiche og vaniljeflormelis til blødt skum med en håndmikser.

 

Del kagen i 3 bunde, og læg dem sammen med stikkelsbærmos og vaniljecreme.

Sæt kagen i køleskab indtil servering - og gerne til næste dag.

 

Pynt kagen med sigtet flormelis og blomster.

 

• Tips: Dryp evt. bundene med koncentreret hyldeblomstsaft, før kagen lægges sammen.

Kagen smager også vidunderligt med en kompot af jordbær, rabarber og hyldeblomster.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 239 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hyldeblomstdrik med kærnemælkBland ufortyndet hyldeblomstsaft med gammeldags kærnemælk i forholdet 1:4. Frys evt....
• Jordbær-rabarber-marmelade med hyldeblomsterHylden blomstrer midt i juni og passer godt sammen med de sidste syrlige rabarber og de...
• Hyldemors drikHylden blomstrer i juni og juli i Danmark - og derfor er blomstrende hyld alt hvad der er...
• Marengs med æblemosVirkelig sprød og dejlig marengskage, med æblemos, vaniljeskum og hasselnøddedrys, så er...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os