Logo

Kanel-stjerne

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Kanel-stjerne

 

I Den store Jule- og Nytårs-bagedyst 2015 skulle deltagerne som den hemmelige udfordring bage denne kanel-stjerne med masser af kanelremonce, der formes som en smuk stjerne. Her er opskriften på den fine kage, der gør sig godt til kaffen i denne kolde tid.

Tilberedningstid: 2 timer, 1 kage à 8 portioner.

 

# Ingredienser

Brøddej:

450 g hvedemel

70 g sukker

35 g gær

18 cl sødmælk

30 g smør

2 æggeblommer

5 g salt

 

Remonce:

200 g blødt smør

100 g brun farin

100 g sukker

3 tsk kanel

 

Pensling:

1 æg

1 knivspids salt

*

 

Fremgangsmåde

Brøddej:

1. Bland mel og sukker i en røreskål. Smuldr gæren heri.

Lun mælken, tilsæt salt og smør og lad smørret smelte.

Tilsæt mælkeblandingen og de to æggeblommer til melblandingen og ælt dejen på røremaskinen i cirka 10 minutter. 

 

2. Del dejen i fire stykker og form dem til kugler.

Drys dem let med mel, og lad dem hvile under et viskestykke i cirka 45 minutter. 

 

Remonce: 
3. Bland alle ingredienserne. 

 

Opbygning: 
4. Rul hver dejkugle ud til en pandekage på cirka 20 centimeter.

Når den sidste er lavet, og den første har hvilet lidt, rulles denne yderligere ud, til en diameter på min 25 centimeter (diameter som en middagstallerken). 

 

5. Placer 'pandekagen' på et stykke bagepapir på en bradepande, der vender bunden opad. Smør ⅓ af remoncen på og smør det ud i en diameter på knap 25 centimeter. 

 

6. Rul pandekage nummer 2 ud til min 25 centimeter, læg den ovenpå og smør ⅓ af remoncen på samme måde som den forrige. 

 

7. Rul pandekager nummer 3 ud til min 25 centimeter, læg den ovenpå og smør den sidste ⅓ af remoncen på i knap 25 centimeter.

Udrul nu den sidste bund til min 25 centimer og læg den ovenpå de øvrige. 

 

8. Læg en middagstallerken ovenpå og skær hele vejen rundt, så du får en helt rund kage. 

 

9. Stil nu et drikkeglas med bunden opad præcis midt på kagen.

Lav, med en kniv, et snit fra glasset og ud til kanten; klokken 12, klokken 3, klokken 6 og klokken 9.

Der er nu 4 'vinger' som hver skal deles til 4 vinger, så der i alt bliver 16 'vinger'. 

 

10. Løft to nabovinger og vrid dem væk fra hinanden, 1 ¼ omgang, og pres vingerne sammen, bund mod bund, så dejen hæfter godt sammen i spidsen. 

 

11. Lad stjernen hvile under et viskestykke i 1-1,5 time og vælg en af disse bagninger:

 

A. Pensl den og bag den i en springform, så mest muligt remonce forbliver ved kagen og så får den ca. 20-25 min ved 180 grader.

 

B. Pensl den og bag den ved 200 °C i 15-20 minutter (Stil også en bradepande nederst i ovnen til at opfange det remonce, der evt. løber fra brødet).

 

Den skulle gerne se således ud:

 

Kanel-stjerne

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 202 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Herman venne kage - Amish friendship cakeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Banan-Daim kageSpændende version af en traditional chokoladekage i det der bruges Daimchokolade der giver...
• Grøn GiftkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Banancremé isDenne fedtfattige banancreme is er utrolig lækker. Den laves lettest med ismaskine. Hvis...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!