
 
Jordbær og rabarber
klæder hinanden vældig godt prøv denne skønne opskrift på lagkage...
1 lagkage til 8-10
personer. Arbejdstid: ca 1 time. Koge/bagetid: 45 min. 
 
#
Lagkagebunde: 
5 æg
(stuetemperatur) 
125 g sukker 
1 tsk vaniljesukker 
100 g hvedemel 
2 spsk kartoffelmel 
1 tsk bagepulver 
 
Fyld: 
250 g rabarber 
500 g jordbær
¼ stang vanilje 
75 g sukker 
 
Creme: 
3 æggehvider (evt.
pasteuriserede) 
75 g sukker 
 
Pynt: 
jordbær og mynte,
citronmelisse eller citronverbena 
*
 
TÆND ovnen på 175 °C
alm. ovnvarme. 
Smør en springform
(22-24 cm) med smør, og drys den med sukker. 
 
PISK æg og sukker
til en tyk og luftig creme ca. 8 min. med en håndmikser. 
Pisk vaniljen i. 
 
SIGT mel,
kartoffelmel og bagepulver sammen, og vend det forsigtigt i æggemassen lidt ad gangen.
 
FYLD dejen i formen,
og stil den på nederste rille i ovnen i 35-40 min. 
Tjek med en
tandstikker, om kagen er gennembagt, og stil formen til afkøling på en rist. 
Åbn formen efter ca.
10 min. 
 
RENS rabarberne, og
skær dem i 3 cm lange stykker. 
Skyl jordbærrene,
nip dem og skær dem i halve eller kvarte. 
 
GIV rabarber,
vaniljekorn og -stang, sukker og 1 spsk vand et opkog, og lad frugten simre
akkurat mør (ca. 8 min). 
Hæld det i en skål
til afkøling. 
 
PISK æggehviderne
over et varmt (næsten kogende) vandbad, og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. 
Pisk til skummet
bliver stift og blankt ca. 5 min. 
Tag det af varmen og
pisk til det er afkølet. 
 
FLÆK den afkølede
kage i 3 bunde. 
 
VEND rabarberkompot
sammen med marengsmassen, og læg kagebundene sammen med rabarberskum og
jordbær. 
 
Stil kagen koldt i
mindst 3 timer, og gerne natten over. 
 
PYNT med friske
jordbær, krydderurter og evt. flødeskum. 
 
TIPS: Cremen kan
også tilberedes med flødeskum eller med flødeskum blandet med marengs. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin