Logo

Lakridskager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lakridskager

 

Hvis du godt kan lide lakrids, så er disse to slags kager med lakridssmag spændende nyt på kaffebordet.

 

Lakridskager

Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 15 min. ca. 30 stk.

#

150 g blødt smør

175 g rørsukker

1 æg

1-2 tsk lakridspulver

1 knsp salt

275-300 g hvedemel

 

Glasur:

¼ tsk lakridspulver

1-2 spsk kogende vand

100 g flormelis

*

Tænd ovnen på 180 °C.

Pisk smør og sukker cremet og pisk ægget i.

Tilsæt lakridspulver og salt.

Rør melet i og form dejen til ca. 30 kugler.

Læg dem på bageplader med bagepapir og tryk dem flade med en gaffel.

Bag kagerne 12-15 min. og sæt dem til afkøling på en rist.

Rør lakridspulver ud i kogende vand og tilsæt sigtet flormelis, til glasuren har en passende konsistens.

Smør glasuren på kagerne og lad den stivne.

Opbevar kagerne i kagedåse.

 

Tips: Ælt evt. lidt grofthakket mørk chokolade i dejen.

 

Rå lakridskugler

Arbejdstid: 20 min. ca. 25 stk.

#

125 g mandler

250 g dadler, figner og svesker (blandet)

2 spsk kakao eller flormelis

1 tsk lakridspulver

*

Kør mandler og tørret frugt sammen i en foodprocessor og tril massen til kugler.

Bland kakao eller flormelis med lakridspulver og tril kuglerne i det.

 

Tips: Hvis du har fået købt en stor pose lakridspulver, så prøv også at bruge lidt i chokoladekage-opskrifter, til at drysse på hjemmelavede chokolader, ælte sammen med marcipan, ælte i brøddej eller til at sætte pift på sandkager og muffins.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 1.363 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her