Logo

Marcipankringle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marcipankringle

 

I december har de fleste marcipan, nødder og tørrede frugter på lager, og det er velegnet som fyld i en dejlig friskbagt kringle.

1 kringle, ca. 12 personer. Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 1 time. Bagetid: ca. 25 min.

 

#

150 g smør

300 g hvedemel

50 g gær

1 dl mælk

1 æg

2 spsk sukker

½ tsk salt

 

Fyld:

100 g blødt smør

100 g sukker

100 g ren rå marcipan

ca. 75 g rosiner, tørrede finger eller dadler

 

Pynt:

1 æg

2-3 spsk perlesukker

25 g mandelflager, nøddekerner eller mandler

*

 

Smuldr smør og mel sammen, til det ligner revet ost.

Rør gæren ud i lunkent mælk, og tilsæt æg, sukker, salt og gradvist smør/mel-blandingen.

Rør dejen godt sammen, og lad den hæve tildækket i ca. 30 min.

 

Rør blødt smør sammen med sukker, groftrevet marcipan og rosiner eller småtskåret, tørret frugt.

Rul dejen ud til en plade på ca 30x15 cm.

Smør fyldet i en stribe på midten af dejstykket.

Fold dejen omkring fyldet; først enderne, og så siderne.

 

Læg kringlen med samlingerne nedad på en bageplade med bagepapir, og lad den efterhæve tildækket i ca. 30 min.

Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker og mandelflager eller hakkede nødder eller mandler.

Bag kringlen i ca. 25 min ved 225 °C.

Afkøl på en bagerist, og nyd friskbagt med friskbrygget kaffe eller nylavet te.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.760 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her