Logo

Morgenmuffins

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Morgenmuffins

 

Begynd dagen med en saftig muffin med masser af fyld. Du kan bruge rabarber, jordbær, ananas, fersken, mango, nektarin, og senere på sommeren blåbær, kirsebær, hindbær, ribs, solbær, stikkelsbær, blommer, pærer og æbler. Prøv forskellige kombinationer, fx fersken og hindbær eller blåbær og pære.

8-10 store muffins eller 12-14 små. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 30 mm.

 

#

50 g hasselnødder eller mandler

250 g hvedemel

250 g mysli

2 tsk bagepulver

¼ tsk salt

250 g fintsnittet frugt og bær

1 citron (øko)

2 æg

125 g honning eller farin

2½ dl kærnemælk eller mælk

2 spsk olie (gerne nøddeolie)

 

Pynt:

3 spsk blandede frø og kerner (græskar, solsikke, hørfrø)

*

Hak nødderne groft, og bland dem sammen med alle de tørre ingredienser i en stor skål.

 

Rens frugt og bær, og skær dem i små stykker.

Vask citronen, og riv skallen fint.

Bland frugt, bær og citronskal med de tørre ingredienser.

 

Pisk æggene sammen med honning, kærnemælk og olie.

Hæld det i mel blandingen, og vend dejen sammen med en dejskraber - rør så lidt som muligt, men indtil alt er blevet "vådt".

 

Fyld dejen i 8-10 høje muffinforme, og drys med blandede frø og kerner.

Sæt dem midt i ovnen ved 220 °C.

Skru ned til 180 °C efter 15 min., og bag dem færdige i ca. 15 min.

Tjek med et træspid, om de er gennembagte (der må ikke sidde rå dej på).

Sæt de færdigbagte muffins til afkøling på en bagerist.

 

TIPS: Du kan fryse de færdigbagte muffins i fryseposer. Tag dem ud af fryseren aftenen før, og lad dem optø i posen.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.942 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du spiser take-away, hvad er det så?






Effektiv reklame - klik her