En skøn pærekage med hakkede nødder, mørk chokolade og
syltet ingefær. Nyd den til kaffen eller som dessert.
Arbejdstid: 45 min. Bagetid: ca. 1 time. Frysegnet. 1 kage / 8-1O
stykker
#
2 tsk bagepulver
150 g koldt smør
150 g sukker
1 æg str. L
¾ dl mælk eller kærnemælk
5-6 pærer
2 spsk ingefærsirup
100 g hasselnødder
75 g mørk chokolade
25 g syltet ingefær
150 g hvedemel
*
TÆND ovnen på 175 °C, og smør en springform (22 cm) med
smør.
HAK nødder og chokolade groft. Hak den syltede ingefær fint.
BLAND mel og bagepulver, og hak det kolde smør i med et
mørdejsjern eller i en foodprocessor. Tilsæt sukker og nødder, og saml dejen
med æg og mælk.
SKRÆL pærerne, skær dem i kvarte, og fjern kernehusene.
Skær 3 af pærerne i små stykker, og vend dem i dejen sammen
med chokolade og ingefær.
FYLD dejen i formen.
Skær de resterende pærer i skiver, og tryk dem let ned i
dejen.
Dryp med ingefærsirup, og bag kagen midt i ovnen i ca. 1
time.
TJEK med et træspid, om kagen er gennembagt, og lad den
hvile i formen 10 min., før den tages ud på en rist til afkøling.
NYD kagen lun eller afkølet evt. med flødeskum eller
cremefraiche.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin