De saftige rabarberkager er syrlige, søde og krydret med
ingefær. Det er et forfriskende punktum efter en god bøf.
6 personer. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 30 min.
#
300 g rabarber
100 g blødt smør
125 g sukker
2-3 tsk fint revet frisk ingefær
2 æg
100 g hele mandler eller mandelmel
100 g hvedemel
½ tsk bagepulver
Yoghurt-vaniljedip:
400 g yoghurt 10% naturel
½ stang vanilje
1 tsk fintrevet citronskal
50 g flormelis
*
Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 2 cm.
Rør blødt smør og sukker luftigt.
Tilsæt et æg ad gangen, og pisk godt.
Tilsæt fint revet ingefær og blendede mandler eller
mandelmel til dejen.
Rør sigtet mel og bagepulver i dejen, og tilsæt
rabarberstykkerne.
Fordel dejen i 6 små smurte portionsforme eller store
papir-muffinforme.
Bag rabarber kagerne i ovnen ved 175 °C i ca 30 min.
Stik et træspid eller en lille spids kniv i kagerne.
Er der rå dej på, skal de bage videre.
Rør yoghurt med kornene af vaniljestangen og fintrevet
citronskal.
Smag til med flormelis.
Server rabarberkagerne lune med yoghurt-vaniljedip.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin