Logo

Rabarber-ingefærkage med yoghurt-vaniljedip

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarber-ingefærkage med yoghurt-vaniljedip

 

De saftige rabarberkager er syrlige, søde og krydret med ingefær. Det er et forfriskende punktum efter en god bøf.

6 personer. Arbejdstid: 25 min. Bagetid: 30 min.


#

300 g rabarber

100 g blødt smør

125 g sukker

2-3 tsk fint revet frisk ingefær

2 æg

100 g hele mandler eller mandelmel

100 g hvedemel

½ tsk bagepulver

 

Yoghurt-vaniljedip:

400 g yoghurt 10% naturel

½ stang vanilje

1 tsk fintrevet citronskal

50 g flormelis

*

Rens rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 2 cm.

Rør blødt smør og sukker luftigt.

Tilsæt et æg ad gangen, og pisk godt.

Tilsæt fint revet ingefær og blendede mandler eller mandelmel til dejen.

Rør sigtet mel og bagepulver i dejen, og tilsæt rabarberstykkerne.

Fordel dejen i 6 små smurte portionsforme eller store papir-muffinforme.

Bag rabarber kagerne i ovnen ved 175 °C i ca 30 min.

Stik et træspid eller en lille spids kniv i kagerne.

Er der rå dej på, skal de bage videre.

Rør yoghurt med kornene af vaniljestangen og fintrevet citronskal.

Smag til med flormelis.

Server rabarberkagerne lune med yoghurt-vaniljedip.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.640 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her