Mormors sandkage, som mange af os husker fra barndommen. Sandkagen er bagt med rismel, kartoffelmel og hvedemel.
# Ingredienser
250 g smør
200 g sukker (2 ½ dl)
4 æg (størrelse 5)
1 dl fløde (13% eller piskefløde)
100 g hvedemel (1 ½ dl)
100 g kartoffelmel (1 ¼ dl)
100 g rismel (1 ¼ dl)
reven skal fra 1 citron
* Tilberedning
Rør blødgjort smør og sukker godt sammen.
Rør æggeblommerne i en ad gangen og rør fløden i.
Bland de tre melsorter og kom reven citronskal i.
Pisk æggehviderne stive.
Rør melet i og derefter de piskede æggehvider.
Kom dejen i en smurt sandkageform og bag kagen ved 175°C i godt 1 time.
Prøv at stikke i kagen med en strikkepind, hænger der ingen dej ved, er kagen færdigbagt.