Logo

Småkager med chokolade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Småkager med chokolade

 

Chokolade, bananer og jordnødder er en god trio. Disse småkager smager af meget, og de er både sprøde og saftige! • Havregryn indeholder mange fibre. • Erstat gerne chokoladen med fx tørrede abrikoser eller rosiner.

Forberedelse 10 min. + afkøling. Tilberedning 10-13 min. 25 stk.

 

# Råvarer til Småkager med chokolade

50 g smør eller margarine

2 dl farin

2 spsk vaniljesukker

1½ dl jordnøddesmør

1 banan

1 æg

1½ dl hvedemel

1 tsk bagepulver

1 dl havregryn

100 g chokolade, fint hakket

1-3 spsk fløde, 13%

*

 

Fremgangsmåde:

1 Sæt ovnen på 200 °C.

Beklæd en plade med bagepapir.

 

2 Bland fedtstof, farin, vaniljesukker og jordnøddesmør i en blender, foodprocessor eller i en skål.

Bland til det hele er lyst og porøst.

 

3 Mos bananen.

Pisk ægget sammen.

Rør æg og banan i jordnøddeblandingen.

Bland mel og bagepulver, sigt det i og bland det godt.

Tilsæt havregryn og hakket chokolade. Bland det godt.

Tilsæt fløden og rør rundt til blandingen har en blød konsistens.

 

4 Sæt dejen i toppe med en spiseske på bagepladen.

Tryk kagerne ud med en våd gaffel.

Bag i ovnen ca. 10 min, til kagerne er gyldne.

Lad dem svale lidt af på pladen.

Læg dem på en rist og lad dem køle helt af.

 

Tips & råd

 

Æg varierer en hel del i størrelse. De sorteres efter vægt fra størrelse 1 til 5, hvor størrelse 1 er de største. Produktionsmetoden skal også være angivet på bakken. Et mellemstort æg vejer 55-60 g. Af æggets vægt udgør skallen ca. 10%, blommen ca. 30% og hviden ca. 60%.

Farven på ægget afhænger af hønens race, brune høns lægger brune æg, og hvide høns lægger hvide æg. Brune og hvide æg har samme næringsværdi.

 

Frysning: Frys kagerne ved først at lægge dem i et lag på et stykke bagepapir.

Frys til de er hårde.

Pak dem derefter i fryseposer og luk til.

Varm dem på bagepapir i ovnen ved 150 °C i 5 min.

 

PR. KAGE: Energi: Kcal 135 = kJ 567

Kulhydrat 15 g Protein 3 g Fedt 7 g (47%) Fibre 1 g

 


 

 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 241 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?