Logo

Småkager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Småkager 


Aristokrater, Hulkager, Chokoladebrød og Sprøde kranse - få de bedste opskrifter på dejlig sprøde småkager her

 

Aristokrater (ca. 110 stk.)

#

375 g blødt smør

250 g sukker (3 dl)

1 lille æg

revet skal af ½ citron

75 g uskoldede, finthakkede mandler

500 g hvedemel.

*

Rør smørret godt med sukker og æg.

Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen let sammen.

Tril den i tykke pølser, der stilles koldt til næste dag.

Skær den ud i tynde skiver, der lægges på bageplade.

Bag kagerne øverst i ovnen i ca. 12 min. ved 200 °C.

 

Hulkager (ca. 70 stk.)

#

200 g koldt smør

250 g hvedemel (ca. 4 dl)

125 g sukker (1½ dl)

2 tsk bagepulver

2 spsk vaniljesukker

1 æg.

*

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.

Tilsæt øvrige ingredienser og ælt dejen sammen.

Læg den i køleskab et par timer.

Rul dejen tyndt ud på melet bord, og stik kagerne ud med et glas, ca. 6 cm i diameter.

Stik et lille hul i kagen med en mindre form.

Prik kagerne med en gaffel.

Bag dem øverst i ovnen i ca. 10 min. ved 225 °C.

 

Chokoladebrød (ca. 125 stk.)

#

300 g hvedemel (5 dl)

1 tsk bagepulver

200 g sukker (2½ dl)

1 tsk vaniljesukker

2 spsk cacao

200 g koldt smør

1 æg

Pynt: æggehvide. perlesukker

evt. snittede mandler.

*

Bland alle tørre dele i en skål.

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.

Saml dejen let med det sammenpiskede æg (den bliver ret lind).

Rul dejen ud i 3 stænger på 1½ cm's tykkelse.

Læg stængerne på en smurt bageplade.

Pensl med sammenpisket æggehvide og drys med perlesukker og mandler.

Bag kagerne øverst i ovnen i ca. 10 min. ved 175 °C.

Når stængerne er taget ud af ovnen, skæres de straks i skrå snitter.

 

Sprøde kranse (ca. 75 stk.)

#

250 g koldt smør

250 g hvedemel (ca. 4 dl)

1½ dl fløde

Pynt: sammenpisket æg og perlesukker

*

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.

Tilsæt fløde og saml dejen hurtigt sammen. Må ikke æltes.

Læg den koldt ca. ½ time.

Rul den tyndt ud på melet bord.

Udstik kagerne med 2 glas eller udstikkere i forskellig størrelse, så kransens bredde bliver 1 cm.

Pensl med æg og drys med perlesukker.

Sæt kransene på bageplade.

Bag kagerne øverst i ovnen i 8-10 min. ved 200 °C.

 

Tips: Alle småkager lægges til afkøling på en bagerist og opbevares derefter i lufttæt kagedåse.

 


 

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 43 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Hr Jensens julesmovs sprøde muskatkagerEn skøn småkage med en fin konsistens som kun hjemmebagt kan være
• VaniljekransePrøv disse vidunderlige vaniljekranse bagt med mandelmel og smør. 40-75 stk afhængigt af...
• PebernødderHjemmebagte pebernødder smager pragtfuldt til en kop kaffe, te eller gløgg. Lad børnene...
• Rå æblekage 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os