Logo

Snegle med lækkert fyld - Bag disse lækre kæmpesnegle selv

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Snegle med lækkert fyld - Bag disse lækre kæmpesnegle selv

 

Bag nogle lækre kæmpesnegle til søndagsbrunch eller inviter familien på eftermiddagskaffe. Fyld sneglene med kanel-remonce, kagecreme eller lemoncurd. Vælg mellem chokolade, nødder, rosiner og soltørrede tranebær som dejligt drys.

Arbejdstid: 45 min. Hævetid: 2 timer Bagetid: 20 min. Fryseegnet uden glasur. 12 kæmpesnegle eller 18 almindelige.

 

# Dej:

50 g smeltet smør

4 dl mælk eller kærnemælk

25 g gær

1 æg

75 g sukker

1 tsk salt

1 tsk vaniljesukker

600 g hvedemel

 

Fyld:

50 g blødt smør

2 tsk stødt kanel

125 g farin

3 spsk rørsukker eller 2 dl kagecreme eller lemoncurd

 

Drys:

75 g rosiner, soltørrede tranebær, nødder eller chokolade

 

Glasur:

100 g flormelis

½ tsk vaniljesukker

2 spsk mælk eller vand

*

 

Bland smør og mælk og rør gæren ud i væsken.

Pisk ægget sammen og tag lidt fra til pensling.

Rør resten i gærvæsken og tilsæt de øvrige ingredienser.

Ælt dejen godt igennem til en glat og blød dej.

Lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 1 time).

Ælt dejen igennem på et meldrysset bord og rul den ud til et rektangel, ca. 30x40 cm.

Rør fyldet sammen og smør det på dejen, men lad ½ cm kant stå fri hele vejen rundt.

Drys med rosiner, tranebær, nødder eller chokolade.

Rul dejen sammen fra den lange side og del den i 12-18 skiver.

Læg dem på bageplader med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket 1 times tid eller i køleskab natten over.

 

Pensl sneglene med æg og bag dem ved 200 °C i ca. 20 min.

Lad dem afkøle på en rist og pynt med glasur:

Rør flormelis og vaniljesukker sammen med varm mælk eller vand til passende konsistens.

 

Nem kagecreme: Pisk 1 æg sammen med 2 spsk sukker, 1 spsk majsstivelse, 1 tsk vaniljepulver og ¼ l kaffefløde eller mælk i en gryde.

Pisk det over varmen, til det koger og hæld det straks i en skål til afkøling.

 

madABC.dk er en kogebog med nemme madopskrifter, Madplaner, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min. og...

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.450 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?





Effektiv reklame - klik her