Logo

Solskinssnegle

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Solskinssnegle

 

Her er en luksusudgave af svenske kanelsnegle med creme. Den gule creme i midten og stråler af glasur får sneglene til at ligne små sole.

12 stk. Arbejdstid: 20 min. Hævetid: 1 time. Bage-/kogetid: ca. 20 min. Fryseegnede

 

#

Dej:

25 g gær

3 dl mælk

100 g smør

1 spsk sukker

500 g hvedemel

 

Creme:

2½ dl sødmælk eller fløde 13%

2 spsk majsstivelse

3 æggeblommer

25 g sukker + et drys

½ stang vanilje

 

Kanelfyld:

50 g smør

1 tsk citronskal

2 spsk sukker

1 spsk stødt kanel

 

Glasur:

150 g flormelis

ca. 1½ spsk kogende vand

*

 

Rør smuldret gær ud i lidt af mælken.

Tilsæt resten af mælken, smeltet smør, sukker og derefter gradvist mel.

Ælt dejen glat og smidig, og lad den hæve tildækket i ca. 45 min. ved stuetemperatur.

 

Pisk mælk eller fløde sammen med majsstivelse, æggeblommer og sukker i en gryde.

Bring det i kog under konstant piskning.

Lad cremen koge i ca. 4 min.

Tilsæt kornene af vaniljestangen, og hæld cremen i en skål.

Drys overfladen med lidt sukker, og lad cremen køle af.

 

Rør blødt smør sammen med fintrevet citronskal, sukker og kanel.

 

Rul dejen ud på et meldrysset bord til et rektangel på ca. 25x40 cm.

Smør kanelblandingen på dejen i et jævnt lag, men ikke helt ud til kanten.

Rul dejen sammen som en roulade fra den korte side, og tryk den godt sammen i kanten.

Skær rouladen i ca. 12 skiver à 2 cm's tykkelse.

 

Læg sneglene på en bageplade med bagepapir.

Hvis lidt af enden af en snegl går løs, trækkes den ind under bunden på sneglen.

Åbn sneglene i midten med en ske, og læg en klat creme godt ned i midten af hver snegl.

Lad solskinssneglene hæve tildækket i ca. 30 min.

 

Sæt bagepladen i ovnen ved 225 °C, og bag sneglene i ca. 15 min., til de er gyldne.

De er gennembagte. når det lyder hult, når man banker dem på undersiden.

Afkøl sneglene på en bagerist.

Skal sneglene fryses, er det bedst at komme dem lune i fryseposer uden glasur.

 

Rør en glasur af flormelis og kogende vand.

Fyld i en sprøjtepose med tynd spids (eller i en madplastikpose, og klip et lille hul i hjørnet).

Sprøjt glasuren på sneglene som solstråler.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 320 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?