Logo

Yoghurttærte med frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Yoghurttærte med frugt

 

Denne tærte består af en blød mandelbund under et cremet, honningsødet fyld som akkompagneres af abrikoser og kirsebær • Abrikoser indeholder rigeligt med betakarotin.

Forberedelse 30 min. + afkøling. Tilberedning 10 min. 10-12 stk.

 

# Råvarer til Yoghurttærte med frugt:

3 æg

1 dl sukker

1 dl hvedemel

50 g finthakkede hasselnødder

 

FYLD:

8 blade husblas

1 dåse abrikoser (300 g drænet vægt)

1 dåse kirsebær (300 g drænet vægt)

4 dl yoghurt

1 dl cremefraiche

1 dl honning

2 spsk friskpresset citronsaft

reven skal af ½ citron

2 dl piskefløde

 

GARNERING:

mynte, nødder, mandelflager og frugt

*

 

Fremgangsmåde:

1 Anvend en springform (24 cm i diameter).

Beklæd formen med bagepapir.

Sæt ovnen på 200 °C.

Placer en skål over en gryde med kogende vand.

Kom æg og sukker i skålen og pisk i ca. 10 min. til æggecremen er helt fast.

Vend forsigtigt melet i med et pæreformet piskeris.

Vend nødderne i og hæld dejen i formen.

Bag 10 min. i ovnen.

 

2 Udblød husblassen i 5 dl koldt vand.

Lad abrikoser og kirsebær dryppe af. Gem saften.

Bland yoghurt, cremefraiche, honning, citronsaft og citronskal.

Pisk fløden til skum og vend den i cremen.

Kram husblassen op af vandet og smelt den i 2-3 spsk varmt vand.

Pisk husblassen i cremen.

 

3 Bland ½ dl abrikossaft og ½ dl kirsebærsaft.

Dryp blandingen over kagebunden.

Fordel af yoghurtcremen over og dæk med abrikoser og kirsebær.

Smør resten af yoghurtcremen på og lad kagen stå koldt i mindst 3 timer.

Garner.

 

Tips & råd


Yoghurttærte med frugt 

Husblas anvendes for at give en fast konsistens til bl.a. buddinger, fromager og cremer. Husblas findes både som blade og i pulverform.

Dekorer kagen når den er godt afkølet.

Placer den på et fad og tryk hakkede nødder eller mandelflager fast rundt i kanten.

Skær 4-5 snit i abrikoserne uden at skære helt gennem frugten.

Bred abrikoserne ud som vifter og placer dem på tærten.

Læg til sidst kirsebær og mynteblade på.

 

PR. STK.: Energi: Kcal 246 = kJ 1029

Kulhydrat 26 g Protein 6 g Fedt 13 g (47%) Fibre 2 g

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 758 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her