- 1. Januar Nytårsdag - afhængigt af »helbred« og humør spiser mange suppe eller »junk-food«, alternativt:
 
  
 
Laksemousse 
200 g kogt laks - rest fra Nytårsaften - eller 1 ds henkogt laks 
2 spsk finhakket dild eller persille 
1 tsk revet løg 
salt og hvid peber 
¼ l piskefløde 
3 bl. husblas 
1 æggehvide 
salatblade 
¼ tomat
*
Pil laksen omhyggeligt og rør den sammen med dild eller persille og revet løg. 
Smag til med salt og peber og rør 5 spsk af den meget stivpiskede fløde i. 
Læg husblasen i blød i ca. 10 minutter i koldt vand, tryk den af og smelt den i vandbad. 
Lad den køle noget af og rør den i resten af den stivpiskede fløde. 
Tilsæt lakseblandingen og bland det hele forsigtigt. 
Pisk æggehviden meget stiv og fold den i med en dejskraber. 
Fordel massen i 4 forme eller kopper, der er smurt med en anelse neutral olie. 
Stil dem i køleskabet et par timer. 
Vend ved serveringen forretten ud på salatblade og pynt med små tomatsnitter. 
 
  
 
Glaseret hamburgerryg 
ca. 800 g hamburgerryg 
1 suppevisk 
1 laurbærblad 
1 stk sukker 
75-100 g mørkt puddersukker 
1 spsk smør eller margarine 
2 spsk hvedemel 
salt og peber 
2-3 spsk portvin 
kulør 
Tilbehør: kogte karotter, kogt rosenkål, kogte, grønne bønner 
*
Læg hamburgerryggen i en gryde og hæld ca. 1 ¼ l vand over. 
Tilsæt suppevisk, laurbærblad og sukker og bring det langsomt i kog. 
Skum og lad hamburgerryggen snurre sagte i 25-30 minutter. 
Tag den op, flå den og læg den på risten over bradepanden. 
Drys det mørke puddersukker over og hæld 3-4 dl suppe ved. 
Stil hamburgerryggen ind i en 275°C varm ovn, til sukkeret er karameliseret - dryp nu og da forsigtigt suppe over med en teske. 
Kog imens resten af den siede suppe igennem i en lille gryde og jævn med en smørbolle af fedtstof og hvedemel. 
Smag saucen til med salt, peber og portvin og tilsæt lidt kulør. 
Lad kødet stå 5-10 minutter, inden det skæres for. 
Server saucen og de kogte grønsager til. 
 
  
 
Marcipan-æbler 
4 middelstore, pæne faste æbler 
ca. 75 g rå marcipanmasse 
1 tsk rom 
1 spsk smeltet smør 
Drys: mandelskiver
*
Skræl æblerne (hvis du synes) og bor kernehusene ud. 
Mos marcipanmassen med rom og fyld den i æblerne. 
Stil dem i smurt, ildfast fad og pensl dem med smeltet smør og drys med mandelskiver. 
Bag dem i ca. 15-20 minutter ved 225°C - og server dem gloende varme.