Logo

Cordon bleu + Enkel sveskesoufflé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Cordon bleu + Enkel sveskesoufflé

Cordon bleu

4 skiver kalvefilet à ca. 125 g

1 tsk Dijon-sennep

4 skiver Emmentaler

4 skiver fersk røget skinke

æggehvide

hvedemel

salt og peber

1 æg

rasp

smør eller margarine

Tilbehør:

brasede kartofler eller pommes frites, smørry­stede grønærter eller peberfrugttern

*

Bank kødskiverne ud med knyttet hånd til ca. 1 cm' s tykkelse og bred lidt sennep på hver.

Læg oste- og skinkeskiver på - de må ikke nå helt ud til kanten af kødet.

Smør langs kanten med æggehvide og bøj kødskiverne sammen.

Hold dem sammen med kødpinde.

Vend først i hvedemel, der er blandet med salt og peber, derpå i sammen­pisket æg og til sidst i rasp.

Lad kødet hvile 5-10 minutter, inden det steges i smør eller margarine ved middelvarme. Beregn ca. 4 minut­ter på hver side.

Server retten straks med kartofler og smørrystede grønærter eller peberfrugttern.

Madopskrift billede

Enkel sveskesoufflé

250 g udstenede svesker

skal af ¼ usprøjtet citron

4 spsk sukker

25 g smuttede mandler

4 æggehvider

Tilbehør: Vaniljecreme - se Tillæg (eller cremefraiche eller flødeskum)

*

Hak svesker, citronskal, sukker og mandler ret fint sammen.

Pisk æggehviderne meget, meget stive og vend forsigtigt sveskeblandin­gen i.

Fyld straks massen i velsmurt, ildfast skål med lodrette sider og stil den ind i en 175°C varm ovn i ca. 20 minutter - eller til overfla­den er gyldenbrun.

Undgå at åbne ovndøren under bagningen.

Server desserten straks og server vaniljecreme til. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.789 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvor tit spiser du fisk til aftensmad?



Effektiv reklame - klik her