
4 ret tykke skiver hamburgerryg 
smør eller margarine 
4 bananer 
¼ tsk stødt ingefær 
2 tomater 
125 g mild, fed ost 
Tilbehør: salat af 3 julesalathoveder, 1 bdt purløg, Fransk marinade - se Tillæg, flute 
*
Puds kødet af og lad koteletterne blive gyldne i smør eller margarine. 
Læg dem i ildfast fad og fordel de udskivede bananer på koteletterne. 
Drys med stødt ingefær og dæk med tynde tomatskiver. 
Høvl osten over og gratiner retten i en 250°C varm ovn i ca. 15 minutter. 
Server koteletterne straks med salat af tyndt skåret julesalat og finklippet purløg. 

Venetiansk kage
3 æg 
125 g sukker 
85 g hvedemel 
1 tsk bagepulver (strøget)
smør og rasp til formen 
4 spsk kaffelikør 
400 g kvark 
2 æggeblommer 
5 spsk flormelis 
1 spsk kakao 
*
Pisk æggene godt med sukkeret og sigt hvedemel og bagepulver i. 
Bland dejen forsigtigt og kom den i en lille (18 cm), velsmurt, raspdrysset springform. 
Stil formen i en 200°C varm ovn og bag kagen i ca. ½ time. 
Sluk og lad kagen stå ½ time i ovndøren, inden den tages ud af formen og anbringes på bagerist. 
Del den kolde kage i 2 bunde og dryp dem med kaffelikør. 
Rør kvark og æggeblommer sammen med sigtet flormelis og 1 spsk kakao.
Smør halvdelen på den underste bund og læg den anden bund over. 
Bred resten af kvarkmassen på kagens kant og sigt 2 spsk flormelis på overfladen. 
Stil kagen mindst 3 timer i køleskabet - gerne natten over - inden serveringen.