Logo

Marineret lammebryst + Kastaniemousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Marineret lammebryst + Kastaniemousse

Marineret lammebryst

1,5 kg lammebryst

1 dl (oliven)olie

4 usprøjtet citroner, saft af

1 usprøjtet citron, reven skal af

1 løg

¼ tsk tørret rosmarin

salt og friskkværnet peber

smør eller margarine

Tilbehør: Ovnbagte kartofler - se herunder

*

Puds kødet af.

Læg det i en kraftig plastpose, der nogenlunde slutter om det.

Bland en marinade af olie, citronsaft og -skal, revet løg, stødt rosmarin, salt og peber og hæld den over kødet.

Lad det trække 4-5 timer og vend det af og til.

Læg det på risten over bradepanden og hæld marinaden over.

Dryp med smør eller margarine og stil det i en 175°C varm ovn i 1½-1¾ time.

Vend det en gang og drys med lidt salt og peber.

Server kødet med

Ovnbagte kartofler

4 store, tyndskrællede kartofler

smør

hvidløgssalt

*

Skrub kartoflerne meget, meget grundigt og læg dem ved siden af stegen i ovnen de sidste 50-60 minutter af stegetiden.

Rids de færdige kartofler på oversiden, klem dem let, så de åbner sig, og læg lidt smør i hver.

Drys med hvidløgssalt og server dem til stegen - eventuelt sammen med en salat.

Madopskrift billede

Kastanjemousse

200 g sødet kastanjemos fra dåse

1,5 dl ymer

1 dl piskefløde

kornene af ½ stang vanilje

4 chokoladekringler

*

Rør mosen op med ymer, der tilsættes lidt efter lidt.

Pisk fløden stiv med vaniljekornene og vend den i massen.

Fyld desserten i portionsglas og stil dem koldt et par timer.

Pynt ved serveringen med chokoladekringler eller -stænger.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.567 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her