Logo

Perlehøne flamberet med whisky

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
1 perlehøne
spæk til ombinding
75-100 g smør
1/2 dl whisky
salt og peber
1 bæger cremefraiche (ca. 180 ml. )
2 1/2 dl kalvefond

Den rensede perlehøne tørres med køkkenrulle og ombindes med tyndt udskårne spækskiver . Smørret brunes i stegegryden, og perlehønen brunes heri på alle sider. Whiskyen hældes over hønen og antændes, ryst gryden let, så al alkohollen brændes af.

Der spædes derpå først med cremefraiche og lidt efter med kalvefond og krydres med salt og peber. Nu steges perlehønen mør under låg. Alt efter størrelsen vil det tage en halv time til tre kvarter.

Hønen tages op og parteres som andet fjerkræ. Om nødvendigt koges saucen ind og smages til, før den serveres hældt over perlehønen. Der gives små, smørbrunede pillekartofler til - og lidt brøndkarse, hvis det kan skaffes.

Der kan serveres en skål salat til at slutte af med, bare ikke sammen med kødet.
Perlehøne flamberet med whisky
1 perlehøne
spæk til ombinding
75-100 g smør
1/2 dl whisky
salt og peber
1 bæger cremefraiche (ca. 180 ml. )
2 1/2 dl kalvefond

Den rensede perlehøne tørres med køkkenrulle og ombindes med tyndt udskårne spækskiver . Smørret brunes i stegegryden, og perlehønen brunes heri på alle sider. Whiskyen hældes over hønen og antændes, ryst gryden let, så al alkohollen brændes af.

Der spædes derpå først med cremefraiche og lidt efter med kalvefond og krydres med salt og peber. Nu steges perlehønen mør under låg. Alt efter størrelsen vil det tage en halv time til tre kvarter.

Hønen tages op og parteres som andet fjerkræ. Om nødvendigt koges saucen ind og smages til, før den serveres hældt over perlehønen. Der gives små, smørbrunede pillekartofler til - og lidt brøndkarse, hvis det kan skaffes.

Der kan serveres en skål salat til at slutte af med, bare ikke sammen med kødet.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 729 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Bagt laks med hollandaise og rødbedesalat med ostekiksLaks med cremet hollandaisesauce er en ægte klassiker. Desserten / efterretten er en...
• Marineret torskerogn + Kroens ovnflæskEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Cordon bleu + Enkel sveskesouffléEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Banan-snackSnacks kan være mange ting. I denne version er det skiveskårede bananer med smeltet...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os