Logo

Saurbraten med kartoffelmos og gulerodssalat og limefromage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Saurbraten med kartoffelmos og gulerodssalat og limefromage

 

Oksebryst indeholder masser af smag, men kræver tid for at blive mørt. Her er en tysk saurbraten, hvor kødet får en syrlig og krydret smag, der er meget delikat. Desserten er en frisk fromage med lime og tykmælk.

 

Saurbraten med kartoffelmos og gulerodssalat

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Stege/kogetid: ca. 3 timer og 15 min. Kødet er fryseegnet.

 

#

1½ kg oksespidsbryst (uden ben)

25 g smør

4 løg

3-4 kviste frisk timian

 

Marinade:

2 tsk sorte peberkorn

2 tsk enebær

2 tsk sennepskorn

1 spsk salt

½ flaske tør rødvin (ca. 3 dl)

1 dl vineddike

2 dl vand

 

Tilbehør:

500 g gulerødder

2 dl appelsinsaft

kartofler eller kartoffelmos

bredbladet persille

*

 

Sæt en römertopf/stegeso i koldt vand i mindst 30 min.

 

Brun kødet på en pande med gyldent smør.

Stød peber, enebær og sennepskorn i en morter eller krydderikværn.

Bland de stødte krydderier med salt og drys det på alle sider af kødet.

 

Pil løgene, og skær dem i både.

Læg løg og timian i bunden af fadet.

Læg kødet oven på løgene, og hæld vin, eddike og vand i fadet.

Læg låg på.

 

Sæt fadet i ovnen, og tænd på 200 °C.

Dampsteg kødet i ca. 3 timer, til det er helt mørt.

Vend det undervejs i stegningen.

 

Skræl gulerødderne, riv dem groft, og vend sammen med appelsinsaft.

Krydr med salt.

 

Kog kartofler eller lav kartoffelmos.

Skær kødet i skiver, og server med løg, stegesky. gulerodssalat, kartofler eller kartoffelmos og persilledrys.

 

TIPS: Har du ikke en römertopf, kan du bruge et ovnfast fad med låg - eller dække dit fad med bagepapir og stanniol.

 

Saurbraten med kartoffelmos og gulerodssalat og limefromage

 

Limefromage med chokoladedrys

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Hviletid: ca. 2 timer

 

#

4 blade husblas

1-2 økologiske limefrugter

3 æg

200 g flormelis

2½ dl tykmælk eller ymer

½ liter piskefløde

Pynt:

1½ dl piskefløde

50 g mørk chokolade

*

 

Læg husblasbladene i blød i koldt vand i 5 min.

Riv limeskallen fint, og pres saften.

Knug vandet af husblassen og smelt den i en skål over vandbad sammen med ½ dl limesaft.

Lad blandingen køle lidt af.

Del æggene i blommer og hvider.

Pisk æggeblommer og flormelis til en tyk creme, og rør husblasblandingen i massen i en tynd stråle. Tilsæt fintrevet limeskal og tykmælk.

Pisk hviderne stive, og pisk fløden til blødt skum.

Vend stiftpiskede æggehvider og flødeskum i limecremen med en dejskraber.

Hæld fromagen i en skål, og sæt den i køleskabet i ca. 2 timer, til den er stivnet.

Pynt med flødeskum og hakket chokolade.



Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 331 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Nudler a la BaliServer i skåle, gerne med pinde til og retten vil lede tankerne på ferie og varme lande -...
• Tabuleh - Blandet bulgur-salat Tabuleh er en salat stammende fra de Arabiske lande. Retten laves traditionelt med bulgur...
• ChokoladekonfektkageEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• RådhuspandekagerRådhuspandekager er en specialitet bestående af tynde pandekager, som er rullet med...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os