
 
Sprøde
og saftige schnitzler og bløde dessertpandekager med cremet fyld er mad, der
gør glad. Opskriften på pandekager er jødisk og kaldes Blissful Blintz (Salige
pandekager). 
 
Schnitzler med spinat,
svampe og tomat
4 personer.
Arbejdstid: 35 min. Koge-/stegetid: ca. 20 min. 
#
4
store kalve- eller skinkeschnitzler 
2 spsk
hvedemel 
1 æg
1
dl rasp 
salt
og friskkværnet peber 
50
g smør 
2 spsk
olie 
 
Brasede
kartofler: 
1
kg kogte kartofler 
25
g smør 
2-3
spsk hakket bredbladet persille 
 
Tilbehør:
6-8
blommetomater 
25
g smør 
250
g champignon 
2-3
stilke frisk timian 
500
g frisk spinat 
1
citron 
 
Pynt:
4
skiver citron bredbladet persille 
*
 
Krydr
schnitzlerne med salt og peber. 
Vend
dem først i mel, så i sammenpisket æg, og dernæst i rasp. 
Skær
de kogte kartofler i skiver, og steg dem sprøde i smør på begge sider. 
Tilsæt
hakket persille. 
 
Skyl
tomaterne, og skær dem i halve. 
Bag
dem i ovnen ved 150 °C i 30 min., eller steg dem på en pande i ca. 10 min. ved
svag varme. 
 
Rens
champignonerne, og steg dem gyldne i en bred bundet gryde med smør ca. 5 min. 
Tilsæt
timianblade og spinat, og steg videre i et par min., til spinaten falder
sammen. 
Krydr
med salt, peber og lidt citronsaft. 
 
Brun
kødet på begge sider på en varm pande smør og olie. 
Skru
ned til jævn varme, og steg i ca. 3 min. på hver side. 
Server
schnitzlerne med brasekartofler, tomater og spinatblandingen. 
Pynt
med citronskiver og persille. 
 

 
Pandekager med flødeost og
æblemos
Arbejdstid:
1 time. Koge/bagetid: ca. 30 min.
#
Æblemos:
1
kg madæbler 
1
dl vand 
75-100
g sukker 
 
Pandekager:
150
g hvedemel 
50
g sukker 
lidt
salt 
3 dl
mælk 
2 spsk
olie 
4
store æg 
 
Fyld:
200
g flødeost naturel 
100
g flormelis 
½
stang vanilje 
450
g hytteost naturel 
lidt
økologisk citronskal 
*
 
Skræl
og udkern æblerne, og skær dem i grove stykker. 
Kog
dem med vand under låg til de brister (5-10 min.). 
Tag
låget af, og rør sukker i til passende smag. 
Blend
mosen til ensartet konsistens, og hæld den i en skål til afkøling. 
 
Pisk
mel sammen med sukker, salt og mælk, til det er uden klumper. 
Tilsæt
olie og æg, og pisk dejen jævn. 
Bag
pandekagerne i lidt smør på en pande (ca. 24 cm i diameter) ved svag til middel
varme. 
Brug
ca. ¾ dl dej til hver pandekage, og bag dem i 3-4 min. på hver side. 
Lad
pandekagerne køle lidt af. 
 
Rør
flødeost med flormelis og vaniljekorn. 
Vend
hytteost i sammen med fintrevet citronskal. 
Læg
en stribe fyld på hver pandekage, og rul dem sammen. 
Server
de fyldte pandekager med æblemos. 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin