Logo

Schnitzler med spinat og pandekager med æblemos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Schnitzler med spinat og pandekager med æblemos

 

Sprøde og saftige schnitzler og bløde dessertpandekager med cremet fyld er mad, der gør glad. Opskriften på pandekager er jødisk og kaldes Blissful Blintz (Salige pandekager).

 

Schnitzler med spinat, svampe og tomat

4 personer. Arbejdstid: 35 min. Koge-/stegetid: ca. 20 min.

#

4 store kalve- eller skinkeschnitzler

2 spsk hvedemel

1 æg

1 dl rasp

salt og friskkværnet peber

50 g smør

2 spsk olie

 

Brasede kartofler:

1 kg kogte kartofler

25 g smør

2-3 spsk hakket bredbladet persille

 

Tilbehør:

6-8 blommetomater

25 g smør

250 g champignon

2-3 stilke frisk timian

500 g frisk spinat

1 citron

 

Pynt:

4 skiver citron bredbladet persille

*

 

Krydr schnitzlerne med salt og peber.

Vend dem først i mel, så i sammenpisket æg, og dernæst i rasp.

Skær de kogte kartofler i skiver, og steg dem sprøde i smør på begge sider.

Tilsæt hakket persille.

 

Skyl tomaterne, og skær dem i halve.

Bag dem i ovnen ved 150 °C i 30 min., eller steg dem på en pande i ca. 10 min. ved svag varme.

 

Rens champignonerne, og steg dem gyldne i en bred bundet gryde med smør ca. 5 min.

Tilsæt timianblade og spinat, og steg videre i et par min., til spinaten falder sammen.

Krydr med salt, peber og lidt citronsaft.

 

Brun kødet på begge sider på en varm pande smør og olie.

Skru ned til jævn varme, og steg i ca. 3 min. på hver side.

Server schnitzlerne med brasekartofler, tomater og spinatblandingen.

Pynt med citronskiver og persille.

 

Schnitzler med spinat og pandekager med æblemos

 

Pandekager med flødeost og æblemos

Arbejdstid: 1 time. Koge/bagetid: ca. 30 min.

#

Æblemos:

1 kg madæbler

1 dl vand

75-100 g sukker

 

Pandekager:

150 g hvedemel

50 g sukker

lidt salt

3 dl mælk

2 spsk olie

4 store æg

 

Fyld:

200 g flødeost naturel

100 g flormelis

½ stang vanilje

450 g hytteost naturel

lidt økologisk citronskal

*

 

Skræl og udkern æblerne, og skær dem i grove stykker.

Kog dem med vand under låg til de brister (5-10 min.).

Tag låget af, og rør sukker i til passende smag.

Blend mosen til ensartet konsistens, og hæld den i en skål til afkøling.

 

Pisk mel sammen med sukker, salt og mælk, til det er uden klumper.

Tilsæt olie og æg, og pisk dejen jævn.

Bag pandekagerne i lidt smør på en pande (ca. 24 cm i diameter) ved svag til middel varme.

Brug ca. ¾ dl dej til hver pandekage, og bag dem i 3-4 min. på hver side.

Lad pandekagerne køle lidt af.

 

Rør flødeost med flormelis og vaniljekorn.

Vend hytteost i sammen med fintrevet citronskal.

Læg en stribe fyld på hver pandekage, og rul dem sammen.

Server de fyldte pandekager med æblemos.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 385 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Kalveschnitzler og hvid chokolademousseEn smørstegt, sprød og saftig kalveschnitzel er en lækkerbisken, og bagt spidskål og en...
• Saltimbocca med estragon og bagt frugt med cremeWeekendens menu med saftige schnitzler, rå grønsager og bagt frugt er skræddersyet til...
• Kalveschnitzler og hvid chokolademousseEn smørstegt, sprød og saftig kalveschnitzel er en lækkerbisken, og bagt spidskål og en...
• ÆggegrødÆggegrød er en gammel dansk ret, og denne opskrift er rimelig simpel at følge. Grøden...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os

Smæk insektet!