Logo

Vandbakkelser med æggelikør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Vandbakkelser med æggelikør

 

Appelsinen har ganske vist gemt sig her, men dens aroma mærkes tydeligt i dejen og i vanilje-æggelikør-flødeskummet - det er bare så lækkert

Til 6 stykker Tilberedning, 45 min. (plus køletid)

 

# Ingredienser

2 tsk reven appelsinskal (økologisk)

salt

40 g smør

80 g hvedemel

2 æg

¼ tsk bagepulver

¼ l piskefløde

1 brev vaniljesukker (10 g /ca 1 spsk)

8 spsk æggelikør

1 spsk flormelis

 

* Tilberedning

1. Til vandbakkelserne bringes 1 dl vand i kog med 1 tsk appelsinskal, 1 knsp salt og smør, der er skåret i flager.

Gryden tages fra varmen.

Melet hældes i gryden på en gang, og det hele røres sammen med en grydeske.

Derpå sættes gryden tilbage på den slukkede plade, og der røres videre, indtil dejen er blevet til en klump, og der har dannet sig en hvid hinde på bunden af gryden.

Dejen hældes over i en skål.

 

2. Æggene røres i dejen med dejkrogene på håndmikseren.

Hvert æg skal være rørt helt ind i dejen, før det næste tilsættes.

Bagepulveret røres hurtigt i.
Dejen fyldes i en sprøjtepose med en stor stjernetylle.

6 vandbakkelser (5 cm Ø) sprøjtes på en plade, der forinden beklædes med bagepapir.

Bag dem i den forvarmede ovn ved 220 °C (varmluft 200 °C) i 22-25 minutter.

 

3. Skær straks efter bagningen et låg af vandbakkelserne, og lad dem køle af.

Piskefløden piskes godt stiv med vaniljesukker.

5 spsk æggelikør og 1 tsk appelsinskal piskes hurtigt i.
Sprøjt flødeskummet ud i nederste del af de afkølede vandbakkelser, dryp med 3 spsk æggelikør og sæt låget på.
Drys flormelis over ved serveringen.

 

Energi pr. stk: 7 g protein, 20 g fedt, 20 g kulhydrater = 300 kcal (1253 kJ)


Vandbakkelser med æggelikør 

ENGANGSSPRØJTEPOSE

Dej til vandbakkelser er næsten ikke til at få vasket af sprøjteposen igen. Et praktisk alternativ: Engangssprøjteposen.

 

Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,

Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 0 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• CitronfromageFlødeskum var en sjælden vare i efterkrigstiden, derfor blev det oftest kun brugt til...
• KærnemælksfromageFromage er blevet moderne igen. Citronfromagen er nok den mest kendte, men...
• Chokoladekage med engelsk cremeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Mørk chokoladeparfaitEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!