Logo

Æble- og tranebærdessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

6 mellemstore æbler, skrællede, udkernede og skivede
5 dl friske eller frosne tranebær
2 ½ dl sukker
1 tsk reven appelsinskal
½ tsk stødt ingefær
 
Smuldredej:
½ dl hvedemel
½ dl havregryn
½ dl farin
2 spsk finthakkede valnødder (valgfrit)
¼ tsk stødt ingefær
¼ tsk stødt muskatnød
3 spsk smør eller margarine
1 spsk honning
smør til fadet
 
Sæt ovnen på 200ºC.
Smør et ovnfast fad med smør.
Bland hvedemel, havregryn, farm, valnødder, ingefær og muskat i en skål.
Bland godt.
Rør smør og honning i melblandingen ved hjælp af en gaffel, til det bliver en smuldredej.
Stil til side.
Bland æbler, tranebær, sukker, appelsinskal og ingefær i en skål.
Læg blandingen i det ovnfaste fad og drys smuldredejen over.
Bag i ovnen til dejen er gylden og æblerne møre, 30-40 min.
Lad det svale let og servér i portionsglas eller på tallerken.
 
Tips: Prøv at servere desserten med denne delikate creme:
Let philadelphiaost, eller anden cream cheese, røres ud med et par
spiseskefulde ahornsirup.
Bland hakkede pecannødder eller valnødder i.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.258 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Roskildefestivalen være politik eller musik? I år vil de fejre solidaritet med Palæstina. Er det foreneligt med musik?



Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her