Logo

Æble- og tranebærdessert

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
6 mellemstore æbler, skrællede, udkernede og skivede
5 dl friske eller frosne tranebær
2 1/2 dl sukker
1 tsk reven appelsinskal
1/2 tsk stødt ingefær
 
Smuldredej:
1/2 dl hvedemel
1/2 dl havregryn
1/2 dl farin
2 spsk finthakkede valnødder (valgfrit)
1/4 tsk stødt ingefær
1/4 tsk stødt muskatnød
3 spsk smør eller margarine
1 spsk honning
smør til fadet
 
Sæt ovnen på 200ºC.
Smør et ovnfast fad med smør.
Bland hvedemel, havregryn, farm, valnødder, ingefær og muskat i en skål.
Bland godt.
Rør smør og honning i melblandingen ved hjælp af en gaffel, til det bliver en smuldredej.
Stil til side.
Bland æbler, tranebær, sukker, appelsinskal og ingefær i en skål.
Læg blandingen i det ovnfaste fad og drys smuldredejen over.
Bag i ovnen til dejen er gylden og æblerne møre, 30-40 min.
Lad det svale let og servér i portionsglas eller på tallerken.
 
Tips: Prøv at servere desserten med denne delikate creme:
Let philadelphiaost, eller anden cream cheese, røres ud med et par
spiseskefulde ahornsirup.
Bland hakkede pecannødder eller valnødder i.
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.029 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Chokolade charlotte kage med mynteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• OstehindbærcoupeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• CitronskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• Chokolade charlotte kage med mynteEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os