Logo

Æblegrød Sørens

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook


2 kg store, syrlige danske æbler, gerne forskellige sorter

200 g sukker

3 spsk vaniljesukker

1 citron

 

Æblerne skrælles og kernehusene tages ud.

Halvdelen af sukkeret smeltes til lys karamel, og heri kommes æbler, vaniljesukker og citronen, der skal være skåret ud i mindre stykker med skal på.

Dæk med vand og lad grøden simre ved svag varme i 10-15 min.

Rør godt i bund undervejs.


Til sidst røres resten af sukkeret i, men lidt ad gangen, så du selv kan smage til undervejs.

Nogen vil have grøden sødere end andre.

Når man rører halvdelen af sukkeret i til sidst, er det for at give en større fylde, end hvis man kommer det hele ved fra starten.


Det gælder alle former for frugtgrød, men også syltetøj og marmelade.

Server grøden dejlig kold med mælk eller flødeskum og et drys kanel.





Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.501 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Æbleskiver ægteFørst var det den flydende æbleskive d.v.s. en skive æble uden kernehus, dyppet i dej og...
• Bagt æblekageDu kan bage æblekage hele året med denne opskrift. Skulle det ske, at du har noget...
• Gammeldags æblekage med sprøde æbler og rugbrødsdrysDesserten er "Bondepige med slør" med friske æblestykker, rugbrødsdrys - serveret i...
• Bondepige med slør og brombærÆblerne er kogt med brombær og vanilje og er en variation af den klassiske "bondepige med...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!