Logo

Ørredmousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 røgede regnbueørreder (ca. 300 gram)
1 æg
2 blade husblas
½ usprøjtet citron
½ dl hvidvin
2 dl cremefraiche
½ bk. karse

Pil ørrederne fri for skind og ben. Kog ægget hårdkogt.
Sæt husblasen i blød 8-10 minutter i rigeligt, koldt vand.
Skyl og tør citronen. Riv skallen fint ved i en lille skål og pres saften over.
Varm vinen op i en gryde og tag den fra varmen.
Knug husblasen fri for vand og smelt den direkte i den varme vin.
Kom ørredkødet i blenderen sammen med det kogte æg, cremefraiche og blend, til fisken er findelt.
Rør klippet karse, citronsaft og skal, samt husbladsblandingen i det hakkede fiskekød. Smag til med salt og peber.
Hæld ørredmoussen i en form eller skål og sæt den køligt i mindst 3 timer, til den er fast.

Vend ørredmoussen ud på et fad eller form aflange boller ved hjælp af en ske dyppet i varmt vand, og anret dem på tallerkener.

Tips: Anret moussen på årstidens salater. Pynt med dildkviste og citronbåde, evt. cherrytomater. Server med flûte til.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.338 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her