Logo

Ørredmousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook
2 røgede regnbueørreder (ca. 300 gram)
1 æg
2 blade husblas
1/2 usprøjtet citron
1/2 dl hvidvin
2 dl cremefraiche
1/2 bk. karse

Pil ørrederne fri for skind og ben. Kog ægget hårdkogt.
Sæt husblasen i blød 8-10 minutter i rigeligt, koldt vand.
Skyl og tør citronen. Riv skallen fint ved i en lille skål og pres saften over.
Varm vinen op i en gryde og tag den fra varmen.
Knug husblasen fri for vand og smelt den direkte i den varme vin.
Kom ørredkødet i blenderen sammen med det kogte æg, cremefraiche og blend, til fisken er findelt.
Rør klippet karse, citronsaft og skal, samt husbladsblandingen i det hakkede fiskekød. Smag til med salt og peber.
Hæld ørredmoussen i en form eller skål og sæt den køligt i mindst 3 timer, til den er fast.

Vend ørredmoussen ud på et fad eller form aflange boller ved hjælp af en ske dyppet i varmt vand, og anret dem på tallerkener.

Tips: Anret moussen på årstidens salater. Pynt med dildkviste og citronbåde, evt. cherrytomater. Server med flûte til.
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.243 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Regnskovens Crunch-bananEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Fromage med kardemommeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Semifreddo af pannettone på citrussalat med mandarinsauceEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• RejemousseEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os