Logo

- Langfredag

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

- Langfredag

Søtunge special

ca. 1,5 kg søtunger - ikke for små!

2 dl tør hvidvin

salt, hvid peber og 5 hvide, hele pe­berkorn

½ laurbærblad

½ løg

3 porrer

1 grøn peberfrugt

smør eller margarine

2 spsk hvedemel

2 æggeblommer

1 dl piskefløde

fin­klippet persille

Tilbehør: små, kogte kartofler

*

Rens og filer søtungerne og kom skrog og finner i ca. 4 dl vand, tilsat halvdelen af vinen. Kom salt, peberkorn, laurbærblad, løg og det grønne fra porrerne ved og lad det koge sagte ½ time. Si fiskesup­pen.

Rul fiskefileterne sammen og stil dem i en smurt, flad gryde ­helt tæt sammen.

Hæld fiskesuppen over, bring det i kog og lad snurre ca. 10 min. under låg.

Skær imens de rensede porrer i skiver og peberfrugten i strimler.

Lad det koge møn i lidt vand med smør eller margarine.

Bred det ud i et serveringsfad og hold det varmt.

Smelt 2 spsk smør eller margarine og drys hvedemelet i.

Bag det godt sammen og spæd med så meget fiskesuppe - 3,5-4 dl, at der dannes en tilpas tyk sauce.

Kog den igennem og smag til med peber samt eventuelt lidt mere salt.

Rør æggeblommerne, der er pisket sammen med fløden og resten af vinen, i saucen, pisk godt og tag den straks af varmen.

Anbring fiskerullerne på grønsagerne og hæld lidt sauce over.

Drys med persille og server resten af saucen ved siden af.

Server små, kogte kartofler til.

 

Madopskrift billede 

Æblepie med abrikoser

150 g smør eller margarine

4 dl grahamsmel

125 g mørkt farin

reven skal af 1 usprøjtet citron

2 spsk fløde

5 store æbler

100 g tørrede, lyse abrikoser

1 knsp stødt kanel og 1 knsp stødte nelliker

Tilbehør: råcreme, smagt til med rom - se Tillæg

*

Hak smør sammen med grahamsmel, 50 g mørkt farin og ci­tronskal.

Ælt hurtigt dejen sammen med fløden og stil den koldt 1 time.

Beklæd en smurt pieform med ca. ⅔ af dejen og skær resten i strimler.

Skræl æblerne og riv dem groft.

Bland dem med hak­kede abrikoser samt resten af farinen, kanel og nelliker.

Fyld det i den dejklædte form og flet dej strimlerne som et gitter over fyldet.

Bag desserten 30-35 minutter ved 200°C.

Server den lunken med råcreme, smagt til med rom.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 7.563 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?