Logo

Abrikos Clafoutis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En dejlig abrikos tærte, som er let at lave og passer til en dejlig sommeraften på terrassen.

 

2 dåser abrikoser
30 g flækkede mandler eller mandelflager
 
Dej:
2 æg
3 spsk sukker
75 g hvedemel (1 ¼ dl)
2 dl mælk
 
Pynt: eventuelt med flormelis
 
Hæld væden fra abrikoserne og kom dem i en lille smurt tærteform.
Drys mandelflager over.
Pisk æg og sukker sammen og bland melet i sammen med mælken.
Hæld dejen over abrikoserne og bag 180ºC i ca. en halv time.
Server desserten, mens den endnu er lun, med sigtet flormelis på.


Tips: Andre frugter eller bær kan bruges i stedet - bagetiden vil være den samme.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.418 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
523514-05-2016 20:31:31 karlo V. andersen
Opskriften er til en lille tærteform. Hvis formen er lidt større så desserten dækker 8 pers. og serveres med flødeskum over/ved siden af, hvor meget skal ingredienserne så ganges op? Nogen kentnisser?

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?