Logo

Banan "pizza" med honningfløde

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Sjov dessert hvor butterdej bruges som en slags pizzabund, hvorpå der kommer banan og reven citronskal. Retten serveres med iskold honningfløde til.

 

 

De små æblebananer er især rigtig gode til denne dessert, men almindelige bananer kan også anvendes.
 
300 g butterdej
4 æblebananer
Reven skal af ½ citron
1 æg
 
Honningfløde:
2 dl piskefløde
1 spsk orangeblomsthonning eller akaciehonning
½ stang vanilje
 
Pisk fløden med vanilje og honning.
Udstik butterdejen med et glas.
Drys med reven citronskal og kom en skefuld honningfløde på hver "pizza".
Dekorer med bananskiver og pensl med sammenpisket æg.
Læg "pizza'erne" på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen ved 180º i ca. 15 minutter.
Server dem lune med resten af den iskolde honningfløde og eventuelt en kugle vanijeis.

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.789 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• CitronsouffléUnder skorpen gemmer sig et fløjlsblødt indre som smelter på tungen. Server gerne...
• Pærer i appelsinsauceEn nem og lækker vinterdessert, der ikke tynger på kaloriebudgettet
• Engelsk custardEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 41.000 spændende madopskrifter, og...
• CitronsouffléUnder skorpen gemmer sig et fløjlsblødt indre som smelter på tungen. Server gerne...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Smæk insektet!