![Banansorbet Sorbet er en frossen dessert, der normalt ikke laves på mælkeprodukter men på vand med frugtsmag. Her laves sorbeten med banan og fløde samt pomeranskal, så det er en lidt utraditionel sorbet.](/images/articles/s2/2015/4/23/banansorbet.jpg)
4 store bananer
1 dl appelsinsaft
½ dl fløde
3 æggehvider
5O g sukker
2-3 spsk finhakket pomeranskal
Bananerne deles ud i små stykker og blendes ca. ½ min. sammen med appelsinsaft og fløde, derefter presses det hele igennem en sigte.
Æggehviderne piskes stive og tilsættes lidt sukker, lidt ad gangen, derefter blandes det forsigtigt ned i bananpureen.
Det kommes i form og fryses 3-4 timer, det tages ud et par gange undervejs, og der røres lidt rundt i det (for at undgå at der dannes krystaller).
Det anrettes i skåle og der drysses med den hakkede pomeransskal.