300 g banankød fra modne bananer
saften fra ½ citron
2 æggeblommer
4 æggehvider
60 g lyst rørsukker
5 cl brun rom
Kornene fra ⅓ vaniljestang
Smør og sukker til formene
Flormelis
Smør seks individuelle porcelænsforme med smør.
Hæld lidt sukker i formene.
Drej dem rundt så sukkeret sidder fast indvendigt i formene.
Hæld overskydende sukker tilbage hvor det kom fra.
Blend bananerne med det meste af citronsaften, rom og æggeblommer.
Kom mosen i en rummelig skål. Kom vaniljemarven i sukkeret.
Hæld æggehviderne og et par dråber citronsaft i en skål og pisk til massen antager form som bløde toppe.
Hæld vaniljesukkeret og resten af citronsaften i, lidt efter lidt, mens du stadig pisker, til massen er så fast at den ikke glider i skålen når du langsomt vender bunden i vejret på den.
Rør en fjerdedel af hviderne i bananmosen.
Vend resten forsigtigt i, så massen bliver homogen, uden at luften slås ud. Hæld banansouffléen i de klargjorte forme, kør en finger rundt langs kanten så soufflémassen skubbes ind mod midten.
Glat massen lidt ud og bag dem straks 15-20 i en 175ºC varm ovn.
Sigt evt. flormelis over souffléerne.