Logo

Banansoufflé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Soufflé, her med banan, er en let æggeret eller dessert. Navnet stammer fra fransk og betyder direkte oversat underblæse, hvilket nok er fordi souffléen piskes op med luft.

 

300 g banankød fra modne bananer
saften fra ½ citron
2 æggeblommer
4 æggehvider
60 g lyst rørsukker
5 cl brun rom
Kornene fra ⅓ vaniljestang
Smør og sukker til formene
Flormelis
 
Smør seks individuelle porcelænsforme med smør.
Hæld lidt sukker i formene.
Drej dem rundt så sukkeret sidder fast indvendigt i formene.
Hæld overskydende sukker tilbage hvor det kom fra.
Blend bananerne med det meste af citronsaften, rom og æggeblommer.
Kom mosen i en rummelig skål. Kom vaniljemarven i sukkeret.
Hæld æggehviderne og et par dråber citronsaft i en skål og pisk til massen antager form som bløde toppe.
Hæld vaniljesukkeret og resten af citronsaften i, lidt efter lidt, mens du stadig pisker, til massen er så fast at den ikke glider i skålen når du langsomt vender bunden i vejret på den.
Rør en fjerdedel af hviderne i bananmosen.
Vend resten forsigtigt i, så massen bliver homogen, uden at luften slås ud. Hæld banansouffléen i de klargjorte forme, kør en finger rundt langs kanten så soufflémassen skubbes ind mod midten.
Glat massen lidt ud og bag dem straks 15-20 i en 175ºC varm ovn.
Sigt evt. flormelis over souffléerne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.524 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her