Logo

Basilikumsorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sorbet er en frossen dessert lavet på sødet vand med frugt og vin. Desserten betegnes oftest som en is, men dette er ikke helt korrekt. Her laves sorbeteen på blandt andet basilikum, lime samt hvidvin

 

1 bdt basilikum
1 dl vand
85 g sukker
2 dl hvidvin
2 limefrugter, saften heraf
1 lille æggehvide

Sukker og vand blandes i en gryde og koges, til sukkeret er opløst. Tilsæt hvidvin og limesaft og lad lagen blive helt kold. Hak basilikumblade ne fint og kom dem i. Kom sorbetmassen i en form og sæt den til frysning, eller brug en sorbetière. Rør i den, så den ikke fryser i flager.
Når massen er grødet, piskes den igennem med en elpisker. En stiftpisket æggehvide vendes i, og sorbeteen kommer tilbage i formen. Frys den igen, til den er fast, men ikke hård.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.846 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?