Logo

Belgiske chokoladetrøfler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lækre chokoladetrøfler lavet på piskefløde og pyntet med både kakaopulver og hasselnøddekerner. Perfekt til kaffen efter maden, en dag du har gæster.

 

¼ l. piskefløde
500 g mørk chokolade - bitter/letbitter

Pynt:
1-2 pk.mørk overtrækschokolade
Kakaopulver
hasselnøddekerner

Hak chokoladen fint og kom den i en skål.
Bring fløden i kog og kog den i ca. 1 min.
Hæld den over chokoladen.
Rør blandingen sammen til en blød masse.
Den er nu ca. 50ºC varm og skal afkøles til 25ºC - når massen er begyndt at stivne en anelse i skålens kant.
Pisk nu massen til en tyk creme med el-pisker og stil den i køleskab, til den er fast nok til at blive formet til trøfler med to skeer.
Læg dem på bagepapir og stil dem i køleskab.
Smelt overtrækschokoladen og dyp halvdelen af trøflerne heri.
Når overtrækket er stivnet næsten helt, rulles de i kakaopulver. Resten af trøflerne trilles til kugler og rulles i finthakkede hasselnødder der er afskallet.
Dette kan gøres ved at lægge dem på en bageplade og riste dem i ovnen i ca. 5 min. ved 200ºC.
Afkøl herefter nødderne i et dørslag og gnub skallerne af.

Facebook
Opret din egen Kogebog Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 2.390 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?