Logo

Blåbærtærte

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Denne tærte med blåbær er let at lave og smager fantastisk. Server tærten som lidt lækker til kaffen eller som dessert for gæsterne, gerne lun og med cremefraiche til.


250 g hvedemel
75 g sukker
125 g smør
1 æg
bagepapir og ris eller tørrede linser til bagning af tærtebund
500 g blåbær
100 g sukker
evt. cremefraiche til servering

*

Hvedemel og sukker blandes.
Smørret hakkes heri og smuldres godt ind med fingrene.
Samles til en fast dej med det letpiskede æg.
Lad dejen hvile køligt en halv times tid, inden den rulles ud og lægges i en tærteform.

Læg bagepapir over tærtebunden og fyld med ris eller linser, så den holder formen under forbagningen.
Sættes i ovnen ved 180ºC i 15 min.

Bageepapiret fjernes, og de skyllede bær lægges i.
Drysses med sukkeret og bages yderligere 10-15 min.
Kan spises lun med cremefraiche til

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 3,4 (7 stemmer)
Siden er blevet set 6.020 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Jordbær tirami su 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Æbler med nøddeflødeskumEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Kanel stegte æbleringeEn god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Jordbær tirami su 2En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os