Logo

Bondepige med slør og brombær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Bondepige med slør og brombær

 

Æblerne er kogt med brombær og vanilje og er en variation af den klassiske "bondepige med slør". Knaset er grove havregryn bagt sprøde med mandler og sirup.

4 personer. Arbejdstid: 30 min. Koge-/stegetid: 15 min.

 

#

Æble-brombærgrød:

2-3 madæbler (fx Belle de boskoop eller Elstar)

½ tom vaniljestang (se TIPS)

½ dl vand

150 g fristke eller frosne brombær

3 spsk sukker

 

Havreknas:

1 æggehvide

3 spsk muscovadosirup eller alm. sirup

30 g mandler eller hasselnødder

75 grovvalsede havregryn

 

Tilbehør:

1½-2 dl piskefløde

evt. friske brombær

frisk mynte eller citronmelisse/citronverbena

*

 

Skræl, og udkern æblerne, og skær dem i mindre stykker.

Læg dem i en gryde med den vaniljestang (eller vaniljesukker), tilsæt vand, og giv dem et opkog under låg.

Tag låget af, og kog æblestykkerne under omrøring, til de brister.

 

Rør brombær og sukker i æblerne, og kog igennem i 3 min.

Hæld grøden i en skål, og lad den køle af.

 

Pisk æggehviden let sammen med sirup.

Hak mandlerne groft og bland dem i æggehvidesiruppen sammen med havregryn.

 

Bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir, og bag det sprødt ved 180 °C i ca 15 min. - vend rundt i blandingen undervejs.

Køl af på bagepapiret.

 

Læg grød og havreknas i lag i portionsglas og server med flødeskum og lidt bær eller mynteblade.

 

 

TIPS: Opbevar havreraspen i en kagedåse - den er også god som drys på ymer, yoghurt eller skyr.

Gem tomme vaniljestænger i et syltetøjsglas med sukker og brug dem når du koger grød eller marmelade. Erstat evt af 1 tsk vaniljesukker.


Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 177 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• RubensRubens stammer fra Norditalien og er en krydsning af Gala og Elstar. Rubens er en...
• Æbleskiver med æble iÆbleskiver med æbler indeni er en dansk specialitet, der går tilbage til 1700-tallet. De...
• Mettes æblekage En god opskrift fra madABC - tidens kogebog med over 40.000 spændende madopskrifter, og...
• Æbler, Bolettes Prøv denne lette men lækre dessert næste gang du har gæster. Desserten er let at lave med...
Afstemning
Hvad spiser ud til morgenmad?





Afstemning
Hvad spiser du til frokost?




Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?








Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?



Fortæl dine venner om os